Τρίτη 12 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
Γιατί «χτίζουμε» το ΠΑΜΕ

Εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ χαιρέτισε ο Δ. Κουμπούρης και παρέμβαση έκανε ο Δ. Αγκαβανάκης

Τη σημασία της δράσης του ΠΑΜΕ ως του ταξικού πόλου στο συνδικαλιστικό κίνημα που συγκρούεται με την πολιτική του μεγάλου κεφαλαίου, διεκδικεί μια άλλη πολιτική υπέρ της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, τόνισαν χαιρετίζοντας στην πανελλαδική σύσκεψη ο Δ. Κουμπούρης και ο Δ. Αγκαβανάκης, μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Ο Δ. Κουμπούρης σημείωσε την ανάγκη οι εργαζόμενοι να δώσουν τη δική τους απάντηση στην επίθεση που εξαπολύεται σε βάρος της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων και η οποία πηγάζει από το χαρακτήρα της ανάπτυξης υπέρ των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου. «Η ανάπτυξη που ζητάμε εμείς πρέπει να υπηρετεί τις ανάγκες του ανθρώπου, τις ανάγκες της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων. Αλλος δρόμος δεν υπάρχει για να λυθούν τα προβλήματα και αυτό βέβαια προϋποθέτει συγκρούσεις σε μαζικό και ιδεολογικό επίπεδο», τόνισε, σημειώνοντας την ανάγκη οι εργαζόμενοι να γυρίσουν τις πλάτες στα κόμματα που στηρίζουν και υλοποιούν την πολιτική του μεγάλου κεφαλαίου, αλλά και τις δυνάμεις στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα που τους διευκολύνουν.

«Γι' αυτό δημιουργήσαμε το ΠΑΜΕ, γι' αυτό δημιουργήσαμε τον ταξικό πόλο, γι' αυτό θέλουμε να ισχυροποιήσουμε τη δουλιά μας στα σωματεία, να δημιουργήσουμε επιτροπές αγώνα, απεργιακές επιτροπές, παλεύουμε να ενισχυθεί μέσα στα πρωτοβάθμια σωματεία ο ρόλος και η παρουσία του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος», ανέφερε στην ομιλία του.

Ο Δ. Αγκαβανάκης τόνισε, ανάμεσα σε άλλα, ότι η ξεκάθαρη ταξική γραμμή, που εκφράζει το ΠΑΜΕ, διαφοροποιείται από τις άλλες δυνάμεις στο συνδικαλιστικό κίνημα που μένουν στις περιγραφές των προβλημάτων. «Το ζήτημα είναι η ουσία, η κατεύθυνση, ο προσανατολισμός», τόνισε, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι κι αν λυθούν προβλήματα π.χ. υποδομών στο σχολείο, «δεν αλλάζει η ουσία, ο πυρήνας της πολιτικής, το σχολείο της ανταγωνιστικότητας που θα παράγει τον ευέλικτο - συναινετικό εργαζόμενο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ