Τρίτη 12 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Αμέριστη συμπαράσταση στους αραβικούς λαούς

Με αντιπροσωπεία της ΠΣΟ συναντήθηκε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Συνδικαλιστική αντιπροσωπεία της ΠΣΟ, με επικεφαλής τον Γιώργο Μαυρίκο, ΓΓ της ΠΣΟ, συναντήθηκε χτες το πρωί στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό με τη ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ακόμα ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και ο Ορέστης Κολοζώφ, μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος.

Μετά τη συνάντηση η Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε:

«Οι εργαζόμενοι της Ευρώπης και όλου του κόσμου έχουν να κερδίσουν πάρα πολλά από την πορεία ανασυγκρότησης της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας σε μια περίοδο που η πολεμική, αλλά και η οικονομική βαρβαρότητα, πλήττει τους λαούς και ιδιαίτερα την εργατική τάξη.

Αναμφισβήτητα χαιρετίζουμε τη χτεσινή διεθνιστική αλληλεγγύη που επιδείχθηκε για το λαό του Λιβάνου, γνωρίζοντας ότι σήμερα όλη η Μέση Ανατολή βρίσκεται στο στόχαστρο του αμερικανικού σχεδίου, που ευρωπαϊκές δυνάμεις στηρίζουν και η συμπαράστασή μας είναι αμέριστη στους αραβικούς λαούς και ιδιαίτερα στο Λίβανο, στην Παλαιστίνη, στη Συρία.

Είμαστε αντίθετοι στις παρεμβάσεις των ΗΠΑ με το πρόσχημα της πυρηνικής ενέργειας στο Ιράν, όταν ξέρουμε ότι η βασική πυρηνική δύναμη της περιοχής είναι το Ισραήλ».

Εκ μέρους της συνδικαλιστικής αντιπροσωπείας ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Λιβάνου, Χασάν Γκοσν, ευχαρίστησε το ΚΚΕ για την αλληλεγγύη του και απηύθυνε πρόσκληση για επίσκεψη αντιπροσωπείας του Κόμματος στο Λίβανο.

Στη Βουλή

Νωρίς το μεσημέρι η αντιπροσωπεία της ΠΣΟ συναντήθηκε στη Βουλή με τον Β΄ Αντιπρόεδρο της Βουλής, Γ. Σούρλα και τον ενημέρωσε για την πρωτοβουλία αλληλεγγύης στους λαούς της Παλαιστίνης και του Λιβάνου που έχει αναλάβει η Ομοσπονδία. Η αντιπροσωπεία είχε συνάντηση και με τον Γενικό Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Α. Σταύρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ