Τρίτη 11 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«Να σώσουμε την παραλία»

«Το θαλάσσιο μέτωπο της Αθήνας κινδυνεύει, ελάτε μαζί μας να σώσουμε την παραλία». Αυτό το κάλεσμα έστειλαν χτες βράδυ τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής για τη Διάσωση της Παραλίας του Σαρωνικού σε μια ανοιχτή συγκέντρωση - συζήτηση στην παραλία του Μπάτη στο Παλαιό Φάληρο.

Μπροστά στο διαφαινόμενο κίνδυνο για ολοκληρωτική καταστροφή της παράκτιας ζώνης, τα μέλη της επιτροπής κάλεσαν όλους τους πολίτες της Αθήνας σε ένα νέο μεγάλο αγώνα με κύριο στόχο να μην υλοποιηθούν τα βάρβαρα σχέδια που καταστρώνονται με πρόσχημα την Ολυμπιάδα. Μερικά από τα αιτήματα της επιτροπής είναι να υπογειοποιηθεί η Λ. Ποσειδώνος, να μην ιδιωτικοποιηθεί κανένα τμήμα του θαλάσσιου μετώπου, να κλείσουν τα νυκτερινά κέντρα της παραλίας, να αναπλαστούν υποβαθμισμένες περιοχές, να διαμορφωθούν σε πόλους αναψυχής, αθλητισμού και να διαμορφωθεί το σύνολο της παράκτιας ζώνης σε χώρο πρασίνου, κολύμβησης και ήπιας αναψυχής για όλους τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου.

Στη συζήτηση πήραν μέρος εκπρόσωποι από όλους του δήμους της παραλίας. Μέσα από τη συζήτηση επισημάνθηκε ότι μετά την Ολυμπιάδα δε θα μείνει τίποτα σχεδόν για τους κατοίκους και οι μόνοι κερδισμένοι θα είναι οι εκπρόσωποι του κεφαλαίου, που θα εκμεταλλεύονται όλα όσα πρέπει να ανήκουν στους δημότες.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Χ. Παπαμάργαρης, νομαρχιακός σύμβουλος της ΝΑΣ και ο Γεράσιμος Θεοδωράτος, δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Δημοτική Αναγέννηση» των Αγ. Αναργύρων. Τέλος, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο θίασος σκιών «Ιάσων» παρουσίασε το έργο «Η παραλίτσα και οι 40 κλέφτες», ενώ ο Αντώνης Μιχαηλίδης τραγούδησε για την παραλία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ