Τρίτη 11 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δρομολογούν «Λευκή Βίβλο για τη νεολαία»

Μέσα στις εργασίες μιας διήμερης διάσκεψης, φιλοδοξεί η κυβέρνηση να χωρέσει τα προβλήματα και τις ανησυχίες των νέων ανθρώπων με απώτερο στόχο, όπως φαίνεται, να ...προσαρμόσει τις επιθυμίες τους στις επιλογές της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ο λόγος για τη διήμερη «πανελλαδική συνδιάσκεψη νέων», που ξεκινά σήμερα στο πλαίσιο πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη σύνταξη της «Λευκής Βίβλου για τη νεολαία».

Τους στόχους και το περιεχόμενο της διάσκεψης παρουσίασε χτες, σε συνέντευξη Τύπου, ο γενικός γραμματέας Νέας Γενιάς Γ. Σακελλίων. Πρόκειται για τη συνάντηση 150 νέων από όλη τη χώρα, οι οποίοι είτε ανήκουν στις οργανώσεις του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας, είτε συμμετέχουν στα δημοτικά και νομαρχιακά συμβούλια νέων είτε «ανένταχτοι» νέοι, οι οποίοι επιλέχτηκαν επειδή συμμετείχαν κατά καιρούς σε προγράμματα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς. Πάντως, όπως ομολογούν και οι ίδιοι οι διοργανωτές της διάσκεψης, πέρα από τα ωραία λόγια για ενίσχυση του διαλόγου με τους νέους των χωρών - μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στόχος της δεν είναι παρά «να συγκεντρώσει ή να εναρμονίσει τις υπάρχουσες δράσεις που υλοποιούνται για τους νέους σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο».

Στο πλαίσιο της χτεσινής συνέντευξης Τύπου, ο γενικός γραμματέας Νέας Γενιάς αναφέρθηκε και στο σχέδιο νόμου για τις οργανώσεις νέων, το οποίο είχε δώσει στη δημοσιότητα η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, λέγοντας ότι από το Σεπτέμβρη η κυβέρνηση σκοπεύει να καταθέσει στη Βουλή νέο σχέδιο νόμου, το οποίο θα αναφέρεται σε γενικότερα ζητήματα της νεολαίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ