Τρίτη 11 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΤΑΚΗΣ ΚΤΕΝΑΣ
«Μπολιάζουμε» το αντιιμπεριαλιστικό μήνυμα

Στην πύλη υποδέχτηκαν τους διαδηλωτές δεκάδες μέλη και φίλοι των Επιτροπών Ειρήνης από τη Βορειοδυτική Ελλάδα και εκ μέρους της Γραμματείας του Συντονιστικού Επιτροπών Ειρήνης και Αντιπολεμικών Κινημάτων, τους καλωσόρισε ο Τάκης Κτενάς, που καλωσορίζοντας τους χιλιάδες νέους και νέες υπογράμμισε:

«Αυτό το χώμα που τώρα πατάτε, είναι πατημένο από χιλιάδες ειρηνιστές της περιοχής μας, στις πολλές δεκάδες "επισκέψεις" που του κάναμε. Ξεκίνησε με την αστραπιαία αντίδραση ειρηνιστών της Λευκάδας, όταν η πρώτη κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου υλοποιούσε από την ανάποδη τις δεσμεύσεις της απέναντι στον ελληνικό λαό, τότε που παρέδωσαν στον διοικητή της βάσης ψήφισμα που ζητούσαν τη ματαίωση της συμφωνία για τη ΝΑΤΟική βάση». Συνεχίζοντας σημείωσε: «Οι αγώνες του φιλειρηνικού κινήματος της περιοχής δεν πήγαν στράφι. Κατάφεραν και μπόλιασαν με τα μηνύματα τους χιλιάδες κόσμου».

Ο Τ. Σχοινάς αναφερόμενος στο διάστημα του ενός χρόνου που πέρασε από το μακελειό του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία, αλλά και στα σχέδια νέων επεμβάσεων που ετοιμάζονται από τους ιμπεριαλιστές, τόνισε με έμφαση: «Ο πόλεμος συνεχίζεται με άλλα μέσα. Το λεγόμενο "σύμφωνο σταθερότητας" στην περιοχή των Βαλκανίων που επεξεργάστηκαν Αμερικάνοι και Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές, όλο και πιο πολύ αποκαλύπτεται και από τα στόματά τους αλλά και από τις πράξεις τους ότι είναι μελετημένο σχέδιο αποσταθεροποίησης της περιοχής για τον πλήρη έλεγχο και τελικά το κούρσεμά της».

Καταλήγοντας, επισήμανε την αξία των λαϊκών αντιδράσεων, τόσο στη χώρα μας όσο και στον υπόλοιπο κόσμο και υπογράμμισε: «Στην παγκοσμιοποίηση της νέας τάξης και του πολυεθνικού κεφαλαίου, απαντάμε με την παγκοσμιοποίηση των λαών. Είμαστε πατριώτες, διεθνιστές φιλειρηνιστές. Γι' αυτό ξέρουμε: ότι δεν έχουμε ειρήνη μόνο όταν σταματήσει η κλαγγή των όπλων, αλλά όταν εξαλείψουμε τις αιτίες που γεννούν τον πόλεμο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ