Σάββατο 16 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
10ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΤΙΒΟΥ
«Αστέρια» στο ΟΑΚΑ

Ο Λούης Τσάτουμας θα αγωνιστεί στο μήκος

Eurokinissi

Ο Λούης Τσάτουμας θα αγωνιστεί στο μήκος
Πολλοί από τους πλέον καταξιωμένους, παγκοσμίως, αθλητές/τριες του στίβου (ολυμπιονίκες, παγκόσμιοι πρωταθλητές, αλλά και αθλητές που πρωταγωνίστησαν στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Γκέτεμποργκ) θα βρεθούν στο ΟΑΚΑ, το Σαββατοκύριακο, για το 10ο Παγκόσμιο Κύπελλο. Από ελληνικής πλευράς, μεταξύ άλλων, θ' αγωνιστούν οι Περικλής Ιακωβάκης, Χρυσοπηγή Δεβετζή, Φανή Χαλκιά, Λούης Τσάτουμας και Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου.

Σημαντικοί πρωταθλητές, που - μεταξύ άλλων - θα δώσουν το «παρών» είναι οι Ελένα Ισινμπάγεβα (κάτοχος παγκόσμιου ρεκόρ), Λιου Ξιανγκ (παγκόσμιος ρέκορντμαν στα 110 μέτρα με εμπόδια), Αντρέας Θόρκιλντσεν (ολυμπιονίκης στον ακοντισμό), Βιργκίλιους Αλέκνα (πρωταθλητής Ευρώπης στη δισκοβολία), Κιμ Γκιβέρτ (πρωταθλήτρια Ευρώπης στα 100 και 200 μέτρα), Ασάφα Πάουελ (παγκόσμιος ρέκορντμαν στα 100 μέτρα), Ιρβινγκ Σαλαντίνο (κορυφαίος του κόσμου στο μήκος).

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός, ο οποίος είναι και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, τόνισε μεταξύ άλλων: «Τα μεγαλύτερα "αστέρια" των πέντε ηπείρων θα δώσουν το "παρών". Προκειμένου να τιμηθεί η Εθνική ομάδα για όλα όσα μας πρόσφερε και θα συνεχίσει να προσφέρει, προστέθηκε στο Ολυμπιακό στάδιο η 9η διαδρομή κι έτσι δίνεται η δυνατότητα στους Ελληνες αθλητές να αγωνιστούν μπροστά στους φιλάθλους και να χειροκροτηθούν. Θα συναντήσουμε μεγάλους αθλητές».

Οι αγώνες αρχίζουν σήμερα στις 18.00 (ΕΤ-1) και αύριο στις 17.30 (ΕΤ-1).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ