Κυριακή 17 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Κάλεσμα για αγώνες με ταξικό προσανατολισμό

Ξεκινά αύριο η πενθήμερη απεργία των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

Στους δρόμους βγαίνουν από αύριο Δευτέρα οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, που πραγματοποιούν πενθήμερη απεργία από τις 18 μέχρι τις 22 Σεπτέμβρη και οι ταξικές δυνάμεις δίνουν τη μάχη για να πάρει η απεργία χαρακτηριστικά σύγκρουσης με το σύνολο της πολιτικής που ιδιωτικοποιεί την Παιδεία, υποβαθμίζει την παρεχόμενη μόρφωση, υψώνει νέους φραγμούς στην κατάκτησή της για τα παιδιά της λαϊκής οικογένειας.

Σε μία περίοδο που η Παιδεία βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων, οι οποίες με ακόμα μεγαλύτερη ένταση προωθούνται, με τον εκπαιδευτικό να μετατρέπεται σε ιμάντα όλων των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων, το ΠΑΜΕ καλεί τον κάθε εκπαιδευτικό να κάνει δική του υπόθεση την απεργία, να δώσει προοπτική στην πάλη υποστηρίζοντας το πλαίσιο αιτημάτων που συγκρούεται στην πράξη με την αντιλαϊκή πολιτική, να στείλει στο περιθώριο τις συμβιβασμένες ηγεσίες. Οι εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ καλούν αύριο, Δευτέρα, στις 11 π.μ. σε συγκέντρωση στην πλατεία Κοραή. Για την Τετάρτη 20 Σεπτέμβρη, μέρα πραγματοποίησης πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου στην Αθήνα με τη συμμετοχή της ΟΛΜΕ και της ΑΔΕΔΥ, η ΤΑΔΗΣΥ καλεί σε συγκέντρωση στην Ομόνοια.

Το πλαίσιο πάλης

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στην απεργία και στις συγκεντρώσεις στηρίζοντας το πλαίσιο αιτημάτων που στρέφεται ενάντια στον πυρήνα της αντιλαϊκής πολιτικής και στους υποστηρικτές της και να παλέψουν για:

  • Ενιαίο Δημόσιο και Δωρεάν εκπαιδευτικό σύστημα για όλους, με κατάργηση κάθε μορφής ιδιωτικής εκπαίδευσης και της έμμεσης ιδιωτικοποίησης της δημόσιας. Ενιαία Ανωτάτη Εκπαίδευση και τη μη κατάργηση του άρθρου 16 του Συντάγματος.
  • Κατάργηση των Ν. 2525/97 και 3475/06. Κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων και του διπλού σχολικού δικτύου (ΓΕΛ.- ΕΠΑΛ/ΕΠΑΣ). Αποδέσμευση του σχολείου από το σύστημα πρόσβασης.
  • Καθιέρωση του Ενιαίου 12χρονου Βασικού Υποχρεωτικού Σχολείου για όλα τα παιδιά. Σχολείο που θα καλύπτει το σύνολο των εκπαιδευτικών αναγκών. Δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή για όλα τα παιδιά. Δημιουργία επαγγελματικών «μεταλυκειακών» σχολών ενταγμένων στο εκπαιδευτικό σύστημα, με κατάργηση των ΙΕΚ, ΚΕΚ.
  • 15% του κρατικού προϋπολογισμού στην Παιδεία.
  • Θεσμική κατοχύρωση των 20 μαθητών ανά τμήμα (15 στην Α', Β' Δημοτικού και Νηπιαγωγείο). Κατάργηση διπλοβάρδιας. Κατάργηση του Καθηκοντολογίου. Επιλογή στελεχών εκπαίδευσης με 100% αντικειμενικά και μετρήσιμα κριτήρια. Δημοκρατική - συλλογική λειτουργία του σχολείου.
  • Απόρριψη κάθε αξιολόγησης του εκπαιδευτικού και της σχολικής μονάδας. Κατάργηση του Ν. 2986 και ακύρωση της αξιολόγησης στην πράξη. Κανείς αξιολογητής στην τάξη. Κατάργηση του Ν. 2738
  • Γνήσιες και ουσιαστικές ΣΣΕ χωρίς περιορισμούς και απαγορεύσεις, σε όλα τα επίπεδα του συνδικαλιστικού κινήματος και για όλα τα θέματα.. 1.800 ευρώ ο μισθός του νεοδιόριστου, με 3.600 ευρώ καταληκτικό. Ενσωμάτωση των επιδομάτων στο βασικό μισθό πλην οικογενειακού και ευθύνης. Ακώλυτη μισθολογική εξέλιξη. ΟΧΙ στη σύνδεση του μισθού με το βαθμό και την παραγωγικότητα. Αφορολόγητο όριο ο μισθός του νεοδιόριστου.
  • Κοινωνικοασφαλιστικό Σύστημα δημόσιο, καθολικό, υποχρεωτικό για όλους, με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη όλων των εργαζομένων, των ανέργων, των υποαπασχολούμενων και κάθε προστατευόμενου μέλους της οικογένειας. Πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική κάλυψη (οδοντιατρικά, γυαλιά κλπ.). Πλήρη σύνταξη (30/30) στα 30 χρόνια δουλιάς και στο 80% του τελευταίου μισθού. Συνταξιοδότηση σε περίπτωση ανικανότητας ανεξάρτητα από τα χρόνια υπηρεσίας. Μείωση των εισφορών των εργαζομένων στην προοπτική της κατάργησής τους. Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. ΟΧΙ στην ιδιωτική ασφάλιση και στα επαγγελματικά ταμεία. Να μη θιγεί η επικουρική σύνταξη. Προστασία της μητρότητας.
  • Δημιουργία ενιαίων παιδαγωγικών πανεπιστημιακών σχολών για την εκπαίδευση του εκπαιδευτικού. Ετήσια περιοδική επιμόρφωση για όλους, με απαλλαγή από τα διδακτικά καθήκοντα. Την επιμόρφωση να την αναλάβουν πανεπιστημιακές σχολές με μόνιμα τμήματα επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών και εκπαιδευτικής έρευνας.
  • Επαναφορά της επετηρίδας και μαζικοί διορισμοί μόνο απ' αυτήν. Κατάργηση του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ και των πρόσθετων κριτηρίων. ΟΧΙ σε κάθε μορφή μερικής απασχόλησης. Μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα για όλους. Να καταργηθεί τώρα ο θεσμός του ωρομίσθιου και του αναπληρωτή.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Παραμόρφωση», μακριά από τις ανάγκες (2023-03-07 00:00:00.0)
Απεργιακή κινητοποίηση για στήριξη του σχολείου - δουλειά με αξιοπρέπεια (2022-12-08 00:00:00.0)
Πρόταση για απεργία και κλιμάκωση της πάλης (2012-02-01 00:00:00.0)
Αγωνιστικό καλωσόρισμα στους νεοδιόριστους (2010-08-28 00:00:00.0)
Πρόγραμμα δράσης και αγωνιστικών κινητοποιήσεων (2009-11-05 00:00:00.0)
Αντίσταση στην καταστρατήγηση της επετηρίδας (1997-06-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ