Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΕΝΤΕ ΚΟΥΒΑΝΟΥΣ
Διεθνής κινητοποίηση

Κλιμακώνεται η παγκόσμια καμπάνια για την απελευθέρωση των πέντε Κουβανών πατριωτών με μια σειρά εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις, συζητήσεις, προβολές ταινιών και εκθέσεις φωτογραφίας. Σήμερα στις ΗΠΑ αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου στην Ουάσιγκτον από τη Εθνική Επιτροπή για την απελευθέρωση των πέντε Κουβανών, όπου μεταξύ άλλων αναμένεται να μιλήσουν μέλη οικογενειών που έχουν πέσει θύματα από τρομοκρατικές επιθέσεις ενάντια στην Κούβα.

«Η θέση της κυβέρνησης των ΗΠΑ να διώξει τους πέντε Κουβανούς, που κινητοποιούνταν στο Μαϊάμι για να αποτρέψουν μελλοντικές τρομοκρατικές επιθέσεις, αποτελεί μια αδιάλλακτη αδικία», δήλωσε η Γκλόρια Λα Ρίβα, συντονίστρια της Εθνικής Επιτροπής και πρόσθεσε ότι «η σύσταση να απελευθερωθεί ο τρομοκράτης Λουίς Ποσάδα Καρίλες είναι μια εξευτελιστική πράξη». Η συνέντευξη Τύπου έρχεται δύο μέρες πριν την μεγάλη διαδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Σεπτέμβρη στην Ουάσιγκτον, όπου αναμένεται να καταφτάσουν άνθρωποι απ' όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ για να απαιτήσουν την απελευθέρωση των πέντε Κουβανών, αλλά και την έκδοση του Καρίλες στη Βενεζουέλα.

Στο μεταξύ συνεχίζουν εντατικά τις προετοιμασίες πολύμορφων εκδηλώσεων οι περίπου 300 Επιτροπές Αλληλεγγύης σε περισσότερες από 94 χώρες για την απελευθέρωση του Κουβανών αγωνιστών. Νομικοί στην Ευρώπη αλλά και τη Λατινική Αμερική σχεδιάζουν να επισκεφθούν τους πέντε στις φυλακές όπου κρατούνται, ενώ σχεδιάζεται η δημοσίευση άρθρου σε εφημερίδα των ΗΠΑ που να αναλύει την υπόθεση των πέντε Κουβανών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ