Τετάρτη 12 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
Μουσική
Μελωδικές «συνομιλίες»
Σεζάρια Εβόρα
Σεζάρια Εβόρα
  • Ιστορίες αγάπης και νοσταλγίας, μουσικά παραμύθια μελαγχολικά και τρυφερά θα διηγηθεί η Σεζάρια Εβόρα, σήμερα (9.30μμ), στη Σκιά των Βράχων, στο Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» του Βύρωνα. Η «ξυπόλυτη ντίβα» από το Πράσινο Ακρωτήρι, η ιέρεια των μόρνα (νησιώτικη φόρμα των μπλουζ που τραγουδάει στη διάλεκτο κρεόλε του Πράσινου Ακρωτηρίου), υπόσχεται μια βραδιά μελωδίας και συγκινήσεων.
  • Στον ίδιο χώρο, αύριο (9.30μμ), θα φιλοξενηθεί η συναυλία των Διονύση Τσακνή και Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Κομμάτια αγαπημένα, απάνθισμα της πορείας τους στο ελληνικό τραγούδι, συνθέτουν το πρόγραμμα που θα παρουσιάσουν οι δύο καλλιτέχνες στη Σκιά των Βράχων.
  • Σήμερα (9μμ), πάντως, στο Θέατρο Πέτρας, στην Πετρούπολη, συναντώνται «Ελληνες και Ινδοί» δεξιοτέχνες. Μια γοητευτική μουσική «συνομιλία», στην οποία συμπράττουν σπουδαίοι τραγουδιστές και οργανοπαίχτες της Ηπείρου, όπως οι Πετρολούκας Χαλκιάς, Αντώνης Κυρίτσης, Γρηγόρης Καψάλης και Αχιλλέας Χαλκιάς, ο Ρος Ντέιλι και οι Ινδοί μουσικοί Rakesh Chaurasia, Rabindra Goswami, Deva Shish Dey και Shubankar Banerjee.
  • Τραγούδια του Νότη Μαυρουδή, αλλά και αξέχαστες δημιουργίες των Τσιτσάνη, Χιώτη, Παπαϊωάννου κ. ά., διασκευασμένες για δύο κιθάρες από τον συνθέτη, θ' απολαύσουν όσοι βρεθούν αύριο (9μμ), στο Αττικό Θέατρο (Αττικό Αλσος). Τραγουδάει η Θεοδοσία Στίγκα, ενώ συμμετέχει ο κιθαρίστας Παναγιώτης Μάργαρης. Είσοδος ελεύθερη.

Δ. Τσακνής - Λ. Μαχαιρίτσας, αύριο στη Σκιά των Βράχων
Δ. Τσακνής - Λ. Μαχαιρίτσας, αύριο στη Σκιά των Βράχων

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ