Παρασκευή 22 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Στη Λ. Αμερική με έργα Θεοδωράκη

Περιοδεία στη Λ. Αμερική, με λαϊκά και λυρικά τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη και αποσπάσματα του «Κάντο Χενεράλ», σε ποίηση του Πάμπλο Νερούντα, θα πραγματοποιήσει η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», προσκαλεσμένη από τις εκεί ελληνικές κοινότητες. Η περιοδεία (24/9-4/10) περιλαμβάνει τις πόλεις: Σάο Πάολο Βραζιλίας (26/9), Μπουένος Αϊρες Αργεντινής (29, 30/9), Μοντεβιδέο Ουρουγουάης (2/10).

Η ορχήστρα, με ερμηνευτές το «Τρίφωνο» (Ερωφίλη, Νίκος Κουρουπάκης, Δημήτρης Υφαντής), διατρέχει σπουδαία έργα του συνθέτη και σε «διάλογο» με την οθόνη αποτυπώνεται (συνδυασμός μουσικής, ποίησης και εικόνας) η παγκόσμια πολιτική πραγματικότητα των τελευταίων χρόνων. Το οπτικό υλικό, σε σκηνοθετική επιμέλεια Μαργαρίτας Θεοδωράκη, περιλαμβάνει σπάνια φωτογραφικά ντοκουμέντα και βίντεο από τη νεότερη ιστορία της Ελλάδας (Εθνική Αντίσταση, εμφύλιος, 114, επταετία) και της Κύπρου, από την αντιδικτατορική αντίσταση των λαών της Λ. Αμερικής, τον αγώνα του IRA, των Παλαιστινίων, τους πολέμους στο Ιράκ και Λίβανο και από τα στρατόπεδα Γκουαντανάμο και Αμπου Γκράιμπ.

Οι παραστάσεις, συνδέοντας την ιστορία του λαού μας με των λατινοαμερικανικών λαών, εκφράζουν μηνύματα παγκόσμιας ειρήνης και αλληλεγγύης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ