Παρασκευή 22 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Αναβλήθηκε χτες για τις 25-4-2007 (λόγω λήξης ωραρίου λειτουργίας των δικαστηρίων), η δίκη των τεσσάρων αγωνιστών, που μαζί με χιλιάδες άλλους ναυτεργάτες και εργαζόμενους περιφρούρησαν τη μεγαλειώδη απεργία των ναυτεργατών. Πρόκειται για τον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Γιώργο Τούσσα και τους Δημήτρη Κυζίλη, Νίκο Αθανασέλο και Νίκο Τέγο, που σύρθηκαν στο εδώλιο του κατηγορούμενου, επειδή συμμετείχαν στην περιφρούρηση της μεγαλειώδους απεργίας που είχαν κηρύξει τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», στις 29 του Μάη του 2002. Τότε, που, με εντολή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και των εφοπλιστών, οι βατραχάνθρωποι του Λιμενικού είχαν ματοκυλήσει το λιμάνι του Πειραιά.

ΟΤΕ: Σε αυξήσεις - ψίχουλα εμμένει η διοίκηση του ΟΤΕ, όπως φάνηκε και από την πρόταση που κατέθεσε στη χθεσινή διαπραγμάτευση με την ΟΜΕ ΟΤΕ. Στα πλαίσια της κατάπτυστης σύμβασης των 0,77 ευρώ της ΓΣΕΕ και της εισοδηματικής πολιτικής λιτότητας της κυβέρνησης, πρότεινε διετή σύμβαση με μεσοσταθμική ετήσια αύξηση περίπου 4%. Η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας εμφανίζεται να διαφωνεί, ωστόσο προτείνει αυξήσεις ελάχιστα πιο ψηλές από αυτές τις διοίκησης. Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν σήμερα.

«ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»: Την αντίθεσή του συνολικά στην εκχώρηση σε ιδιώτες του συστήματος κεντρικής διανομής του φαγητού εξέφρασε το ΔΣ του Σωματείου των Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», με παράσταση στη χτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ του νοσοκομείου. Λόγω ελλείψεων προσωπικού, η Διοίκηση του «Ευαγγελισμού» ανέθεσε στο ΤΕΙ την εκπόνηση μελέτης για την κεντρική διανομή. Το ΤΕΙ παρουσίασε δυο σενάρια με κοινό παρονομαστή την ανάθεση σε ιδιώτη - επενδυτή, θέμα που συζητήθηκε και στη χτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ. Η Διοίκηση ισχυρίστηκε ότι την τελική απόφαση θα την πάρει η Διοίκηση της Διοικητικής Υγειονομικής Περιφέρειας (ΔΥΠΕ) και ότι το ΔΣ του νοσοκομείου θα κάνει γραπτές προτάσεις προς τη ΔΥΠΕ. Οταν όμως η αντιπροσωπεία του σωματείου έθεσε το ερώτημα γιατί δεν έγινε και μελέτη για το κόστος με μόνιμο προσωπικό τραπεζοκόμων που θα έχουν πλήρη εργασιακά δικαιώματα, η Διοίκηση δεν απάντησε.

ΣΑΜΟΣ: Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, με όλους τους Σαμιώτες, για καλύτερη περίθαλψη και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, για δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης και όλων των νόμων που ιδιωτικοποιούν το σύστημα Υγείας, δηλώνουν οι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου και του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου. Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν την περασμένη Τρίτη στάση εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας και συναντήθηκαν με τον διοικητή, ο οποίος έδωσε απαντήσεις που κινούνται στα πλαίσια της πολιτικής εμπορευματοποίησης της Υγείας της ΝΔ και του υπουργείου Υγείας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σφίγγουν την οικονομική θηλιά στα νοσοκομεία (2008-10-31 00:00:00.0)
Σε ιδιώτες και η θέρμανση (2007-12-21 00:00:00.0)
Συμπτύξεις υποταγμένες στην εμπορευματοποίηση (2006-12-16 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2006-05-24 00:00:00.0)
Επικίνδυνοι πειραματισμοί (2006-05-16 00:00:00.0)
Ξεπουλάνε το κυλικείο (2005-08-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ