Παρασκευή 22 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Μάχες και αντεγκλήσεις

ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Η δοσιλογική αφγανική αστυνομία συγκρούστηκε χτες με μαχητές Ταλιμπάν, οι οποίοι «προσπαθούσαν να βάλουν φωτιά» σε ένα δεξαμενοφόρο όχημα στην επαρχία Ζαμπούλ, σκοτώνοντας τέσσερις εξ αυτών, ενώ στα προάστια της Καμπούλ, ένας Ιταλός στρατιώτης σκοτώθηκε και άλλοι δύο τραυματίστηκαν «σε τροχαίο».

Στο μεταξύ, ποιώντας την ανάγκη φιλοτιμία, ο Τζέιμς Τζόουνς, ο Αμερικανός στρατηγός που προΐσταται της επιχειρησιακής πτέρυγας του ΝΑΤΟ, ανακοίνωσε ότι η Πολωνία, η Ρουμανία, ο Καναδάς και η Βρετανία συμφώνησαν να στείλουν και άλλες δυνάμεις καλύπτοντας το αίτημά του για την αύξηση της δύναμης της ISAF κατά 2.500 άνδρες - όμως δεν κατέστη ακόμη εφικτό να εξασφαλιστούν επιπλέον ελικόπτερα και αεροσκάφη (πλην ενός βρετανικού «Χάριερ»). Ακόμη, ο Τζόουνς επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι 1.000 έως 1.500 Ταλιμπάν σκοτώθηκαν στην επιχείρηση «Μέδουσα».

Ακόμη, ο Αμερικανός στρατηγός είπε ότι οι δυνάμεις κατοχής του Αφγανιστάν «παρακολουθούν με προσοχή» τα τεκταινόμενα στο Πακιστάν, και ειδικά τη «συμφωνία» της κυβέρνησης με τους υποστηρικτές των Ταλιμπάν στο Ουαζιριστάν. Ενώ ο Μπους προκάλεσε «τρικυμία» λίγες μέρες πριν συναντηθεί με τον Πακιστανό πραξικοπηματία στρατηγό Περβέζ Μουσάραφ λέγοντας πως αν οι ΗΠΑ λάβουν σαφείς πληροφορίες για το πού βρίσκεται ο Οσάμα μπιν Λάντεν θα διατάξει επιχείρηση ακόμη και στο πακιστανικό έδαφος, με αποτέλεσμα ο Μουσάραφ να πει ότι «δε θα δεχόμασταν κάτι τέτοιο... Θα το κάναμε μόνοι μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ