Παρασκευή 22 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΡΩΣΙΑΣ
Τον αγώνα μας δε θα σταματήσει κανείς και τίποτα!

Σύμφωνα με πληροφορίες του ρωσικού Τύπου μια σειρά κόμματα, μεταξύ αυτών και το Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας (ΚΕΚΡ - ΚΚΡ) δε θα επικυρωθούν από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης της Ρωσίας και θα χάσουν το δικαίωμα να θεωρούνται «πολιτικά κόμματα» και με βάση τους νέους αντιδημοκρατικούς νόμους θα χάσουν το δικαίωμα καθόδου στις εκλογές. Τις πληροφορίες φέρεται να έδωσε στα ρωσικά ΜΜΕ αξιωματούχος της «Ομοσπονδιακής υπηρεσίας επικύρωσης» των πολιτικών κομμάτων.

Τις ειδήσεις αυτές σχολίασε ο Βίκτωρ Τιούλκιν, Α΄ Γραμματέας της ΚΕ του ΚΕΚΡ - ΚΚΡ:

«Ο αγώνας ενάντια στο κόμμα μας διεξάγεται σε ευρύτερο πεδίο και με τις πιο σκληρές και θα πρόσθετα βρώμικες μεθόδους. Μεταξύ αυτών είναι πιθανό να μην επικυρώσουν το κόμμα, με τα πιο κάλπικα επιχειρήματα, κάτι το οποίο ήδη συναντήσαμε σε δίκες, που διεξήχθησαν σε επίπεδο περιοχής. Αυτό αποδεικνύει το γεγονός ότι μας αναγνωρίζουν ως υπαρκτή και επικίνδυνη δύναμη. Κι εμείς δεν το αρνούμαστε, ότι είμαστε ασυμβίβαστη αντιπολίτευση απέναντι στο σημερινό καθεστώς και θα συνεχίσουμε τον αγώνα ακόμη και στην περίπτωση που δεν επικυρωθεί το κόμμα μας, ακόμη και στην περίπτωση που απαγορευτεί. Τέτοιες απαγορεύσεις γνωρίσαμε στο παρελθόν το 1941 και το 1991. Αγωνιζόμαστε να έχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή χρήση νόμιμων μορφών δράσης του κόμματος, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι όπως συμβαίνει με άλλες αστικές δυνάμεις στην περίπτωση εμφάνισης προβλημάτων με την επικύρωση, θα μας πιάσει πανικός. Δε θα φύγουμε από την πολιτική δράση! Τον αγώνα μας δε θα μπορέσει να τον σταματήσει κανείς και τίποτα!»

Δηλώσεις Ι. Μέλνικοφ για το ζήτημα

Ο Ιβάν Μέλνικοφ, αντιπρόεδρος της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ) αναφέρθηκε επίσης στο θέμα και με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του στην εφημερίδα «Ροσίσκαγια Γκαζέτα», με τις οποίες, αφού χαρακτήριζε το ΚΕΚΡ ως το «μοναδικό πραγματικό σύμμαχο του ΚΚΡΟ» στη συνέχεια εκτιμούσε πως δε θα μπορέσει να επικυρωθεί και είτε θα εξαφανιστεί από την πολιτική ζωή, είτε θα συγχωνευτεί στο ΚΚΡΟ. Η εκτίμηση αυτή προκάλεσε αρνητικά σχόλια από μέλη και στελέχη του ΚΕΚΡ - ΚΚΡ.

Συγκεκριμένα με νέες δηλώσεις ο Ι. Μέλνικοφ, σημείωσε τα εξής: «Με κατανόηση αντιμετωπίζω τις αντιδράσεις μελών και οπαδών του ΚΕΚΡ - ΚΚΡ, σχετικά με το δημοσίευμα της "Ροσίσκαγια Γκαζέτα". Οι αντιδράσεις αυτές δείχνουν τον πόνο με τον οποίο οι άνθρωποι παρατηρούν τις εξελίξεις που αφορούν το κόμμα τους. Κι εμείς υποφέρουμε από την κατάσταση που διαμορφώνεται και σε καμία περίπτωση δε θα ήθελα να θεωρηθούν "εχθρικές" οι δηλώσεις μου στην παραπάνω εφημερίδα.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το ΚΕΚΡ - ΚΚΡ υλοποίησε όλες τις απαιτήσεις του νόμου σχετικά με την επικύρωση. Θεωρώ επίσης τις προσπάθειες να μην του δοθεί η επικύρωση ως άσκηση πολιτικής πίεσης. Είναι ολοφάνερο πως τα πράγματα είναι έτσι. Και θεωρώ πως σ' αυτή τη σύνθετη κατάσταση το ΚΕΚΡ - ΚΚΡ κρατά μια πραγματικά θαρραλέα στάση, την οποία αντιμετωπίζουμε με μεγάλο σεβασμό».


Ι.Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ