Κυριακή 24 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ
Με τους αγωνιστικούς συνδυασμούς δίνουμε τη μάχη με επιτυχία

Σήμερα ο «Κυριακάτικος Ριζοσπάστης» δημοσιεύει τα ονόματα των υποψήφιων νομαρχών και δημάρχων σε όλη τη χώρα, κατά περιοχή, νομό και δήμο, των αγωνιστικών συνδυασμών συνεργασίας. Πρόκειται για άνδρες και γυναίκες υποψήφιους, για συνδυασμούς οι οποίοι στηρίζονται από το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (ΚΚΕ), το Δημοκρατικό Κοινωνικό Κίνημα (ΔΗΚΚΙ), την Κομμουνιστική Ανανέωση, την Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών, άλλες οικολογικές, ριζοσπαστικές δυνάμεις και προσωπικότητες κατά δήμο και νομαρχία.

Ανάμεσα στους υποψήφιους δημάρχους και νομάρχες αυτών των ριζοσπαστικών αγωνιστικών ψηφοδελτίων βρίσκονται άνθρωποι του μόχθου, αγωνιστές που δραστηριοποιούνται στους τόπους δουλιάς, στα εργοστάσια, στα γιαπιά, στα γραφεία, στα σχολεία, στα νοσοκομεία, συμμετέχουν δραστήρια στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Βρίσκονται στην πρωτοπορία της πάλης για καλύτερα μεροκάματα, για προστασία των ανέργων, για την Κοινωνική Ασφάλιση, για όλα τα δικαιώματα στους τόπους δουλιάς, για να μην ιδιωτικοποιηθεί η Παιδεία και η Υγεία, για να ανοίξει ο δρόμος να κατακτήσει η εργατική τάξη και οι σύμμαχοί της την τοπική και γενικότερα συνολικά την πολιτική εξουσία.

Ανάμεσα στους υποψήφιους βρίσκονται στελέχη του αγροτικού συνδικαλιστικού κινήματος, γεωπόνοι, αγρότες, αγωνιστές του κάμπου και των βουνών της πατρίδας μας, που αγωνίζονται για να σταματήσει το ξεκλήρισμα της αγροτιάς, το στραγγάλισμά της από τα τραπεζικά δάνεια, για να υπερασπιστούν το μόχθο της.

Επίσης, αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες, βιοτέχνες και έμποροι οι οποίοι υπερασπίζονται το βιος τους από τις πολυεθνικές και τα μονοπώλια, που πραγματοποιούν επέλαση στις πόλεις και τους νομούς της χώρας μας. Ανθρωποι που παλεύουν μαζί με τους εργάτες και υπάλληλους για ένα καλύτερο μέλλον.

Μαζί με τους παραπάνω στρατεύτηκαν στη μάχη και πολλοί διανοούμενοι, επιστήμονες και καλλιτέχνες, άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών, οι οποίοι είτε ηγούνται των ψηφοδελτίων ως επικεφαλής είτε συμμετέχουν σε αυτά, δίνοντας τη μάχη για τα λαϊκά συμφέροντα, για να λάμψει η αλήθεια και το δίκαιο, για να χαμογελάσει ξανά η ελπίδα στις εργατογειτονιές, στις πόλεις και τα χωριά της Ελλάδας.

Πολλοί είναι στελέχη, μέλη ή οπαδοί του ΚΚΕ, του ΔΗΚΚΙ, της Κομμουνιστικής Ανανέωσης, της Παρέμβασης Αριστερών Πολιτών. Πολλοί επίσης είναι στελέχη του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ), της Πανελλαδικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ), της Δημοκρατικής Κίνησης Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων (ΔΗΚΕΒΕ), της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας (ΚΝΕ). Επίσης, αγωνιστές που δραστηριοποιούνται σε διάφορα μαζικά κινήματα, όπως της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), της Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τα Δικαιώματα και τις Λαϊκές Ελευθερίες, του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αντιστασιακών Οργανώσεων (ΠΟΑΟ), της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ), δραστήριοι αγωνιστές του οικολογικού κινήματος, για την προστασία του περιβάλλοντος, του κινήματος αλληλεγγύης και φιλίας των λαών, για τον γνήσιο λαϊκό πολιτισμό και αθλητισμό και τόσοι άλλοι.

Ορισμένα στατιστικά στοιχεία ακόμα ίσως είναι απαραίτητα: Οι 57 υποψήφιοι νομάρχες και υπερνομάρχες των οποίων τα ονόματα δίνονται σήμερα στη δημοσιότητα καλύπτουν το σύνολο των νομαρχιών της χώρας, ήτοι το 100% του πληθυσμού. Οι 409 υποψήφιοι δήμαρχοι καλύπτουν δήμους από όλες τις περιφέρειες της χώρας. Οι δήμοι στους οποίους κατέρχονται οι συγκεκριμένοι συνδυασμοί που δημοσιεύουμε, επίσης αντιπροσωπεύουν το 80% του συνολικού πληθυσμού της χώρας.

Απόψε λήγει η προθεσμία κατάθεσης των ψηφοδελτίων στα κατά τόπους πρωτοδικεία. Από σήμερα λοιπόν και με συνέχεια από αύριο το πρωί, το μεσημέρι, το απόγευμα και το βράδυ, όλες τις ώρες, ξεκινάμε την τελική έφοδο μέχρι την Κυριακή των εκλογών της 15ης του Οκτώβρη. Κάθε μέρα όλο και πιο δυνατά. Με τα ψηφοδέλτια στο χέρι να σαρώσουμε όλες τις γειτονιές, όλους τους τόπους δουλιάς, να μπούμε σε κάθε λαϊκό σπίτι, σε κάθε άνθρωπο που αγανακτεί, που δυσανασχετεί με την αντιλαϊκή πολιτική, που λέει «δεν πάει άλλο». Για να κάνει τώρα το βήμα.

Για να ανοίξει ο δρόμος...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ