Σάββατο 23 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Διευρύνεται το πρόγραμμα «πετρέλαιο για τους φτωχούς»

200.000 Νεοϋρκέζοι μπορούν να περάσουν ζεστά το χειμώνα

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.--

Οχι μόνο το Μπρονξ, αλλά και οποιοσδήποτε χαμηλά εισοδηματικά κάτοικος της Νέας Υόρκης ή οργανισμός, στα τέσσερα από τα πέντε δημοτικά διαμερίσματα της πόλης της Νέας Υόρκης θα μπορεί πλέον να προμηθεύεται φτηνό πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος Ούγκο Τσάβες, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Χάρλεμ, σύμφωνα με άρθρο του Χουάν Γκονσάλες στη «Νιου Γιορκ Ντέιλι».

Συγκεκριμένα, η θυγατρική της βενεζουελάνικης κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας της «PdVSA» στις ΗΠΑ, η «CITGO Petroleum», ήδη έχει διαχωρίσει 25 εκατομμύρια γαλόνια πετρελαίου για τους φτωχούς Νεοϋρκέζους, ποσότητα που είναι ικανή να θερμάνει περισσότερα από 70.000 διαμερίσματα και σπίτια ή τουλάχιστον 200.000 Νεοϋρκέζους για όλο το χειμώνα. Στα παραλειπόμενα αυτής της επίσκεψης στο Χάρλεμ, ο Ούγκο Τσάβες μιλώντας με περαστικούς δήλωσε: «Ο Μπους είναι αλκοολικός, άρρωστος και γεμάτος κόμπλεξ»... «Περπατάει σαν τον Τζον Γουέιν» και «δεν ξέρει τίποτα από πολιτική» πρόσθεσε ο Τσάβες. «Εφθασε στο αξίωμά του χάρη στον μπαμπά», είπε αναφερόμενος στον πρώην πρόεδρο Τζορτζ Μπους τον πρεσβύτερο.

  • Συμφωνία πώλησης στρατιωτικού υλικού, ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, μεταξύ Λευκορωσίας και Βενεζουέλας, υπογράφτηκε στο Μινσκ. Λεπτομέρειες δεν έγιναν γνωστές, αλλά ο υφυπουργός Αμυνας της Λευκορωσίας, Βίκτορ Σέιμαν, δήλωσε ότι η συμφωνία αυτή θα «εξασφαλίσει αναθέσεις για δεκάδες εταιρείες σε βάθος δεκαετίας».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ