Σάββατο 23 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Μπαράζ συλλήψεων και βασανιστηρίων

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΑΓΚΥΡΑ.-«Δυναμική επανεμφάνιση» έχουν κάνει τα βασανιστήρια, οι απαγωγές, οι ξυλοδαρμοί και οι δολοφονίες στη νοτιοανατολική Τουρκία, ανέφερε αντιπροσωπεία έξι ευρωβουλευτών που πραγματοποίησαν περιοδεία στην Τουρκία. «Ζούμε πολύ ανησυχητικούς καιρούς στην Τουρκία», δήλωσε ο ευρωβουλευτής Ρίτσαρντ Χάουιτ, ενώ ο Βιτόριο Ανιολέτο μίλησε για «σημαντικό πισωγύρισμα».

Η ...φοβερή ανακάλυψη της ομάδας των ευρωβουλευτών έχει, βέβαια, σαφή πολιτική σκοπιμότητα - τουφεκιά ενόψει της έκθεσης προόδου το Νοέμβρη - όπως και η επικείμενη επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου Αγκελα Μέρκελ στην Τουρκία το διήμερο 5-6 Οκτώβρη. Η Μέρκελ, σημειωτέον, έχει τοποθετηθεί υπέρ της «προνομιακής σχέσης» και όχι της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ.

Κάτι που ελάχιστα ευρωπαϊκά ΜΜΕ, ωστόσο, εδέησαν να αναφέρουν είναι ότι τις τελευταίες μέρες έχουν σημειωθεί πάνω από 113 συλλήψεις δημοσιογράφων, συνδικαλιστών και μελών μαζικών οργανώσεων από την 8η Σεπτέμβρη! Επιδρομές και συλλήψεις αναφέρονταν ιδιαίτερα σε εφημερίδες, ενώσεις εργαζομένων γυναικών, γραφεία συνδικάτων, πολιτιστικούς συλλόγους, γραφεία μικρών πολιτικών κομμάτων και οργανώσεων της αριστεράς, σπίτια κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ