Κυριακή 24 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
«ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ»
Με γνώμονα τα συμφέροντα των εργαζομένων

Ανακοίνωση της «Συμπαράταξης» με αφορμή τις επερχόμενες εκλογές

«Οσο πλησιάζουμε στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές της 15ης Οκτώβρη 2006, τόσο πιο καθαρά φαίνεται ο γενικότερος πολιτικός τους χαρακτήρας και οι πολιτικές που συγκρούονται».

Με την παραπάνω φράση η «Αγωνιστική Αριστερή Οικολογική ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ για την Αθήνα», σε ανακοίνωσή της, δίνει το «στίγμα» του γενικού πολιτικού χαρακτήρα που έχουν αποκτήσει οι επερχόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές. Και καλεί τους εργαζόμενους, τα πλατιά λαϊκά στρώματα, στις 15 του Οκτώβρη να ψηφίσουν, να ενισχύσουν αποφασιστικά τους συνδυασμούς εκείνους που θα αντισταθούν στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής, που θα στηριχτούν στο λαϊκό κίνημα και θα αναδείξουν τις διεκδικήσεις του...

Με σύνθημα «Διεκδικούμε την πόλη μας - για τα δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας», στην ανακοίνωσή της, η «Συμπαράταξη» τονίζει πως συγκρούονται δύο πολιτικές: Η πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ - αλλά και του ΣΥΝ που είτε συμφώνησε, είτε συναίνεσε στις στρατηγικές επιλογές - η οποία εξυπηρετεί τους εκπροσώπους του μεγάλου κεφαλαίου στο Δήμο της Αθήνας.

Και από την άλλη οι δυνάμεις που συστρατεύονται με τα συμφέροντα των εργαζομένων, των νέων, των μεταναστών. «Οι δυνάμεις της λαϊκής συσπείρωσης και αντεπίθεσης», όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται.

Προωθούν μια απάνθρωπη πολιτική

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση:

«Από τη μια είναι τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου που όλα τα προηγούμενα χρόνια υπηρέτησαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ με τους εκπροσώπους τους στο Δήμο της Αθήνας.

  • Ψήφισαν όλους τους αντιδραστικούς νόμους για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
  • Προώθησαν τη λογική της ανταποδοτικότητας, να πληρώνουν οι εργαζόμενοι δημότες για κάθε υπηρεσία που τους παρέχει, τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, τη μερική απασχόληση, την αύξηση των δημοτικών φόρων.
  • Παραδίδουν σειρά από κοινωνικές υπηρεσίες στους ιδιώτες διά μέσου των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα.
  • Ευθύνονται για την τσιμεντοποίηση της Αθήνας και την απάνθρωπη υποβάθμιση του περιβάλλοντος.
  • Εμπορευματοποίησαν την Υγεία, την Παιδεία, τον Αθλητισμό, τον Πολιτισμό.
  • Συνέβαλαν στην ένταση του αυταρχισμού με τη γιγάντωση της Δημοτικής Αστυνομίας και την ίδρυση χαφιέδικων μηχανισμών που ονόμασαν Τοπικά Συμβούλια Πρόληψης Παραβατικότητας.
  • Στάθηκαν εχθρικά στους αγώνες και στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων.


Συνυπεύθυνος για αυτή την κατάσταση είναι και ο ΣΥΝ, που είτε συμφώνησε είτε συναίνεσε σε αυτήν την πολιτική όλα αυτά τα χρόνια στο Δήμο της Αθήνας».

Υπέρμαχοι των συμφερόντων των εργαζομένων

Και συνεχίζει: «Από την άλλη μεριά βρίσκονται τα συμφέροντα των εργαζομένων, των μικρομεσαίων, των νέων, των μεταναστών και οι δυνάμεις της λαϊκής συσπείρωσης και αντεπίθεσης. Οι δυνάμεις της "Συμπαράταξης για την Αθήνα" με υποψήφιο δήμαρχο τον Σπύρο Χαλβατζή και της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας" με υποψήφιο υπερνομάρχη τον Γιώργο Μαυρίκο, που στηρίζονται από το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, την Κομμουνιστική Ανανέωση, την Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών και άλλους ριζοσπάστες αγωνιστές.

Είναι δοκιμασμένες δυνάμεις, που όλα τα προηγούμενα χρόνια κράτησαν ψηλά τη σημαία του αγώνα, αντιστάθηκαν με πράξεις και όχι με λόγια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και του Δήμου της Αθήνας. Οι προτάσεις και οι διεκδικήσεις που έκαναν η "Συμπαράταξη για την Αθήνα" και η ΝΑΣ ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων.

Αποκάλυψαν και αντιστάθηκαν στις αντιδραστικές αλλαγές στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στις ιδιωτικοποιήσεις, στην εμπορευματοποίηση της Παιδείας, της Υγείας, στον αυταρχισμό και στην καταστολή, στους κοινωνικούς διαλόγους και στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Βρέθηκαν στο πλάι των εργαζομένων, των ανέργων, των μεταναστών και των αυτοαπασχολούμενων.

Στήριξαν τα αιτήματα, τις απεργίες, τα συλλαλητήρια, τις καταλήψεις. Οσο πιο ισχυρές βγουν από αυτές τις εκλογές, τόσο πιο ισχυρή θα γίνει η φωνή της λαϊκής οικογένειας, τόσο περισσότερα στηρίγματα θα έχουν οι αγώνες, η λαϊκή πάλη, η λαϊκή αντεπίθεση σε όλα τα μέτωπα, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ για ριζικές αλλαγές».

Υπηρετούν την αντιλαϊκή πολιτική

Και η ανακοίνωση καταλήγει:

«Εργαζόμενοι της Αθήνας, νέοι και νέες,

Οι υποψήφιοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ κ.κ. Κακλαμάνης και Σκανδαλίδης επιλέχτηκαν από τα κόμματά τους για να υπηρετήσουν την πολιτική αυτή, που προωθεί τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, στο Δήμο της Αθήνας. Με το ψευτοεπιχείρημα των "τοπικών κοινωνιών" κάνουν ό,τι μπορούν για να συσκοτίσουν το χαρακτήρα αυτών των εκλογών.

Ενα μεγάλο μέρος της αντιλαϊκής επίθεσης θα υλοποιηθεί από την Τοπική Αυτοδιοίκηση με πρωτεργάτη το Δήμο της Αθήνας. Γι' αυτό το σκοπό ζητούν την ψήφο σου.

Στις 15 Οκτώβρη 2006 αποδυναμώστε τους συνδυασμούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που ευθύνονται για τις πολιτικές που επιβλήθηκαν μέχρι σήμερα. Αποδοκιμάστε το συνδυασμό του ΣΥΝ επειδή συναίνεσε σε αυτές τις πολιτικές.

Ψηφίστε νομάρχες, δημάρχους, νομαρχιακούς και δημοτικούς συμβούλους αγωνιστές.

Ψηφίστε τους συνδυασμούς που θα αντισταθούν στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής, θα στηριχτούν στο λαϊκό κίνημα και θα αναδείξουν τις διεκδικήσεις του.

Ψηφίστε "ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ" με υποψήφιο δήμαρχο τον Σπύρο Χαλβατζή.

Ψηφίστε "ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ" με υποψήφιο υπερνομάρχη τον Γιώργο Μαυρίκο, υποψήφιο νομάρχη Αθήνας τον Ηλία Νικολόπουλο, υποψήφιο νομάρχη Πειραιά τον Γιάννη Μανουσογιαννάκη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ