Τρίτη 26 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΩΝ
Αναγνωρίστηκε μυστική «φυλακή»;

Ως μία από τις μυστικές «φυλακές» όπου κρατήθηκε και ανακρίθηκε, αναγνώρισε ο Πακιστανός Μουνίρ Μουχαμάντ ένα οικόπεδο με κεραίες και μικρά κτίρια στο Χαλκούτσι. Ο τελευταίος είναι ένας από τους μετανάστες που τους απήγαγαν και ανέκριναν τον Ιούλη του 2005.

O M. Μουχαμάντ, στην επίσκεψή του στο μέρος μαζί με δημοσιογράφους, είπε πως εκεί είχε κρατηθεί και ανακριθεί από στελέχη των μυστικών υπηρεσιών. Επισήμως η περιοχή θεωρείται στρατιωτική, όμως ούτε σχετική πινακίδα υπήρχε, ούτε ο φύλακας φορούσε στολή. Μάλιστα, ύστερα από λίγο, έφτασαν δύο περιπολικά με τους ένστολους να ζητούν τα στοιχεία των παρευρισκομένων.

O Πακιστανός ήξερε περίπου τη διαδρομή, αφού όταν «με μετέφεραν, φτάσαμε μέχρι τα διόδια Μαλακάσας χωρίς καλυμμένο το κεφάλι με μπλούζα. Μετά τα διόδια, μου κάλυψαν το κεφάλι και στρίψαμε δεξιά. Εγώ αναγνώρισα το μέρος γιατί εκεί που κοιμόμουνα είχε βεράντα και κοίταζα έξω. Εβλεπα κεραίες, μπροστά μου τη θάλασσα, τον δρόμο απ' έξω, το πάρκινγκ μπροστά στο κτίριο».

Από την πλευρά της η κυβέρνηση, αφού κράτησε τη στάση της άγνοιας αρχικά και της αμφισβήτησης στη συνέχεια, χτες, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Β. Πολύδωρας, με δηλώσεις του, αμφισβήτησε την αξιοπιστία του Πακιστανού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ