Τρίτη 26 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
Η «Boeing» στη στρατιωτικοποίηση των συνόρων

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Η στρατιωτικοποίηση των συνόρων των ΗΠΑ συνεχίζεται και εντείνεται, με μοναδικό στόχο την αποτροπή των προσφύγων με κάθε κόστος ακόμη και με την ίδια τους τη ζωή. Ετσι, μετά τα χιλιάδες μέλη της Εθνοφρουράς που έχουν αναλάβει τον έλεγχο, τα μέλη του παραστρατιωτικών ακροδεξιών ομάδων Minutemen, τώρα και η Boeing Co. συνεισφέρει τα μάλα στη στρατιωτικοποίηση των συνόρων των ΗΠΑ... καθώς οι αισθητήρες υψηλής τεχνολογίας που ανέλαβε να κατασκευάσει θεωρούνται ο ακρογωνιαίος λίθος της, που φέρει το όνομα «Πρωτοβουλία για Ασφαλή Σύνορα» - (Secure Border Initiative, γνωστή ως SBInet).

Συγκεκριμένα, η «Boeing Co.» είναι η ανάδοχος συμβολαίου της κυβέρνησης των ΗΠΑ, ύψους 2 δισ. δολαρίων, για την κατασκευή 1.800 φυλακίων με αισθητήρες υψηλής τεχνολογίας, με απώτερο στόχο τη βελτίωση της φύλαξης των έγγειων συνόρων της χώρας με Καναδά και Μεξικό, συνολικού μήκους 9.600 χιλιομέτρων.

Το συμβόλαιο θεωρούνταν ως ένα από τα σημαντικότερα για τη βιομηχανία της άμυνας, καθώς οι δαπάνες του υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας αυξάνονται με ρυθμό πολύ ταχύτερο αυτών του Πενταγώνου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ