Τρίτη 26 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Ζητούνται ενισχύσεις

ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Ενοπλοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτες άνοιξαν μαζικό πυρ και έριξαν νεκρή την επικεφαλής της υπηρεσίας γυναικείων ζητημάτων στη νότια αφγανική επαρχία Κανταχάρ, Σάφια Αμα Τζαν. Δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης. Επίσης χτες, Αμερικανοί και άλλοι κατοχικοί στρατιώτες, σύμφωνα με την ISAF, σκότωσαν «15 εξτρεμιστές» στην περιοχή Σαράν της επαρχίας Πάκτικα. Στη Χοστ, ένας Αμερικανός στρατιώτης τραυματίστηκε από επίθεση αυτοκτονίας εναντίον κατοχικής αυτοκινητοπομπής που κόστισε τη ζωή των δύο δραστών.

Νωρίτερα, οι κατοχικές δυνάμεις ισχυρίζονταν ότι σε δύο χωριστές μάχες σκότωσαν 40 και 23 ενόπλους των Ταλιμπάν στην επαρχία Χελμάντ. Δεν υπάρχει κανένας τρόπος διακρίβωσης των ισχυρισμών αυτών - ούτε και του ερωτήματος εάν πράγματι οι νεκροί ήταν ένοπλοι ή άμαχοι.

Στο Βερολίνο, η εφημερίδα «Bild am Sontag» δημοσίευε προχτές συνέντευξη του ΓΓ του ΝΑΤΟ Γιαπ ντε Χοπ Σέφερ στην οποία ανέφερε ότι «ο ρόλος της συμμαχίας θα διευρυνθεί στο Αφγανιστάν» - μένει να αποδειχθεί αν συμφωνούν οι χώρες-μέλη του, που μόλις και μετά βίας εισέφεραν τους 2.500 άνδρες που ζητούσαν οι στρατιωτικοί ηγήτορες της (λυκο)συμμαχίας για την ενίσχυση της κατοχής. Ο Σέφερ κάλεσε, μιλώντας στην κυριακάτικη «Μπιλντ», την Αγκελα Μέρκελ και την κυβέρνησή της να «ανανεώσει» την αποστολή της γερμανικής εκστρατευτικής δύναμης στο Αφγανιστάν. Η Ρουμανία, στο μεταξύ, ανακοίνωνε ότι θα στείλει μια μονάδα πεζικού, τους «κόκκινους σκορπιούς», 190 άνδρες συνολικά, στο Αφγανιστάν τον Οκτώβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ