Τετάρτη 27 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι προπαγανδιστές...

Παπαγεωργίου Βασίλης

Σε όσους κυρίους (λέγε με Ανδριανόπουλο, Πρετεντέρη, Κωνσταντόπουλο, Αλαβάνο, και άλλους εκλαϊκευτές των απόψεων του ΠΑΣΟΚ) μέμφονται το ΚΚΕ πως παραπέμπει την πάταξη της διαφθοράς στο σοσιαλισμό, χωρίς να έχουν διαβάσει τις θέσεις του, διαστρεβλώνοντάς τες σκόπιμα, αλλά και στην «Αυγή» που μόλις χτες ανακάλυψε την ...πραγματική θέση του ΚΚΕ, και αναφώνησε από τον τίτλο της «το ΚΚΕ διορθώνει τη γραμμή του για τη διαφθορά» (αναφερόμενη στην προχτεσινή συνέντευξη Τύπου της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ), θα υπενθυμίσουμε απλά και μόνο, ορισμένα από όσα σχετικά είπε η ΓΓ της ΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, κατά την ομιλία της στο 32ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», το Σάββατο 16 Σεπτέμβρη, δηλαδή πριν 10 μέρες. Είπε, λοιπόν, η Αλ. Παπαρήγα:

«...Ολοι οι άλλοι φωνάζουν για πάταξη της διαφθοράς, για μηδενική ανοχή και κάτι τέτοια. Συγκεντρώνουν την προσοχή τους στα πρόσωπα και στις διασυνδέσεις τους, υπαρκτό ζήτημα, που όμως και πάλι δεν απαντά στη λύση του προβλήματος. Το σάπιο και ανήθικο εκμεταλλευτικό σύστημα παράγει και αναπαράγει και την ατομική διαφθορά. Ενα κεφάλι θα πέφτει, δέκα καινούρια θα εμφανίζονται.

Αλλοι μιλάνε για διαφάνεια, για θεσμικά πλαίσια, λες και δεν ξέρουν ότι ο νόμος είναι ανίσχυρος τελικά μπροστά στους σιδερένιους νόμους του καπιταλισμού. Θα μας πουν, βέβαια, ότι εμείς παραιτούμαστε από την προσπάθεια για κάποια μέτρα και τα παραπέμπουμε όλα στο σοσιαλισμό. Λένε συνειδητά ψέματα. Δε συμφιλιωνόμαστε με κανένα σκάνδαλο, δεν αδιαφορούμε, πολύ περισσότερο που η αδιαφορία είναι επικίνδυνη, γιατί εξοικειώνει και μολύνει και τη λαϊκή συνείδηση. Δεν είμαστε μοιρολάτρες. Ομως την πάλη κατά της διαφθοράς την εντάσσουμε στην πάλη κατά των πολιτικών επιλογών που τρέφουν τα κεφάλαια και τα κέρδη, κατά της ταξικής εκμετάλλευσης. Κατά των κομμάτων του μονόδρομου, πριν απ' όλα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ...».

Ας μας απαντήσουν: Συμφωνούν ή διαφωνούν οι ινστρούχτορες του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΝ, της ΝΔ και τα διάφορα φερέφωνά τους με τις παραπάνω ξεκάθαρες διατυπώσεις;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ