Τετάρτη 27 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΡΙΕΣ «ΣΕΞ ΦΟΡΜ»
«Τα προγράμματά σας είναι κοροϊδία»!

Νέα συγκέντρωση χτες και πορεία στο υπουργείο Απασχόλησης

«Τα προγράμματά σας είναι κοροϊδία, θέλουμε δουλιά και όχι ανεργία»! «Την κρίση να πληρώσει η ολιγαρχία»! Δείχνοντας ξεκάθαρα με τα συνθήματά τους τους πραγματικούς υπεύθυνους για την ανεργία και τον κυβερνητικό εμπαιγμό, οι εργάτριες της «ΣΕΞ ΦΟΡΜ» πραγματοποίησαν χτες ακόμα μία πορεία στο υπουργείο Απασχόλησης, αναδεικνύοντας την ανάγκη να δυναμώσει ο συντονισμένος αγώνας για μόνιμη δουλιά με πλήρη δικαιώματα.

Σε συνάντηση με τις εργάτριες, ο υφυπουργός Απασχόλησης μίλησε μόνο για κάποια ψίχουλα που θα πάρουν όσες τελικά ενταχθούν στο λεγόμενο Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Από τη μεριά τους οι εργαζόμενες ξεκαθάρισαν ότι διεκδικούν θέσεις πλήρους απασχόλησης, με πλήρη δικαιώματα. Και θα συνεχίσουν ν' αγωνίζονται με το ταξικό τους σωματείο για ουσιαστική προστασία των ανέργων.

Αλλωστε, μέρα με τη μέρα, γίνεται όλο και πιο καθαρή η ανάγκη οι εργαζόμενοι να καταδικάσουν τα κόμματα που αναπαράγουν την ανεργία. «Δίνουν "δουλιές" για ένα ξεροκόμματο. 200 και 300 ευρώ για καθαρίστρια...». «Τις μεγάλες δε μας παίρνουν, ούτε γι' αστείο να τ' ακούσουν...», μετέφεραν χτες οι εργάτριες στα «πηγαδάκια» την εμπειρία τους. Ενώ το θράσος κι η υποκρισία όσων ευθύνονται γι' αυτή την κατάσταση αποτυπώθηκε χτες στην εμφάνιση του νυν δημάρχου (με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ) Ιλίου Βασ. Κουκουβίνου, αλλά και του σημερινού υποψήφιου δημάρχου με τη στήριξη της ΝΔ Λεμπέση, για πρώτη φορά μετά από 13 μήνες αγώνα, τρεις εβδομάδες πριν τις δημοτικές εκλογές... Οταν οι συνεπείς αγωνιστικές δυνάμεις, μέσα και από τις αγωνιστικές δημοτικές παρατάξεις (όπως η «Συνεργασία Αλλαγής» Ιλίου), βρέθηκαν στο πλευρό των εργατριών από την πρώτη κιόλας στιγμή, καλώντας σε αμείωτο αγώνα ενάντια στους αληθινούς, πολιτικούς ενόχους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ