Τετάρτη 27 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Επιχείρηση αποπροσανατολισμού των μικρομεσαίων αγροτών

Την επιχείρηση αποπροσανατολισμού των μικρομεσαίων αγροτών και όλων των λαϊκών στρωμάτων, που βρίσκεται σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα με αφορμή την αποκάλυψη εκβιασμού γαλακτοβιομηχανίας από την ηγεσία της Επιτροπής Ανταγωνισμού, καταγγέλλει με ανακοίνωση της η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ). Οπως τονίζει η ΠΑΣΥ, «η σκανδαλολογία, η κουμπαρολογία και η ηθικολογία που κυριαρχεί στην πολιτική ζωή της χώρας αυτές τις μέρες, με αφορμή την αποκάλυψη του εκβιασμού μιας γαλακτοβιομηχανίας από την ηγεσία της Επιτροπής Ανταγωνισμού δεν έχει στόχο να προστατέψει το εισόδημα των μικρομεσαίων αγροτών από την ασυδοσία των εμποροβιομηχάνων. Επιδιώκει να αποπροσανατολίσει τους μικρομεσαίους αγρότες και όλα τα λαϊκά στρώματα και να συγκαλύψει την αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που γιγάντωσε τα μονοπώλια και αύξησε προκλητικά την κερδοφορία τους σε βάρος των μικρομεσαίων αγροτών και καταναλωτών».

Και προσθέτει: «ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με την αποπροσανατολιστική τους τακτική και την ανούσια αντιπαράθεσή τους θέλουν να συγκαλύψουν ότι με τις αναθεωρήσεις της ΚΑΠ που ψήφισαν στην ΕΕ, εκφύλισαν ή κατάργησαν τις τιμές καταναλωτή και έβγαλαν από τη διατίμηση βασικά διατροφικά προϊόντα, όπως το ψωμί κ.ά. με αποτέλεσμα ν' ανοίξει η ψαλίδα ανάμεσα στις τιμές παραγωγού και καταναλωτή σε όλα τα αγροτοδιατροφικά προϊόντα.

Θέλουν να περάσουν απαρατήρητα από τα λαϊκά στρώματα τα κίνητρα που ψήφισαν στη Βουλή για να συγκεντρωθεί η παραγωγή σε λίγα μονοπώλια με στόχο, τάχα, ν' αντέξουν στο διεθνή ανταγωνισμό της λεγόμενης παγκοσμιοποιημένης αγοράς. Δηλαδή, αφού έκαναν ό,τι μπορούσαν για να δημιουργηθούν τα καρτέλ, όχι μόνο στο γάλα, αλλά σε όλους τους οικονομικούς τομείς, όπως τράπεζες, καύσιμα κ.ά. προσποιούνται ότι τους ξαφνιάζει η ύπαρξη και η δράση τους.

Επιδιώκουν να ξεχάσουν οι μικρομεσαίοι αγρότες ότι από κοινού ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, συνειδητά χρεοκόπησαν, έκλεισαν και ξεπούλησαν στους ιδιώτες, βασικές συνεταιριστικές οργανώσεις όπως ΑΓΝΟ, ΟΛΥΜΠΟΣ, ΣΕΡΓΑΛ, ΣΥΝΕΡΓΑΛ, ΑΣΠΡΟ κ.ά. στο γάλα, με στόχο να ενισχύσουν την κυριαρχία και κερδοφορία ελάχιστων ιδιωτικών μονοπωλίων του κλάδου. Αυτή την αντιλαϊκή πολιτική, από κοινού ΝΔ και ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να τη συγκαλύψουν με τη δημιουργία της Επιτροπής Ανταγωνισμού».

Οσον αφορά στο ρόλο της Επιτροπής Ανταγωνισμού η ΠΑΣΥ επισημαίνει πως «αποδείχτηκε ότι αποτελεί ένα ακόμη μηχανισμό των εμποροβιομηχάνων επειδή νομιμοποιεί και δίνει την έξωθεν καλή μαρτυρία στους εμποροβιομηχάνους να εκμεταλλεύονται τους αγρότες και τα λαϊκά στρώματα και, ταυτόχρονα, καλλιεργεί αυταπάτες ότι μπορεί να εξυγιάνει τον ανταγωνισμό και να επιβάλλει την ηθική στην, έτσι κι αλλιώς, ανήθικη αγορά».

Καταλήγοντας στην ανακοίνωσή της υπογραμμίζει: «Η ΠΑΣΥ θεωρεί ότι πραγματικό σκάνδαλο για τους μικρομεσαίους αγρότες είναι η πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ο ΠΟΕ και η ΕΕ που θωρακίζουν τα συμφέροντα των εμποροβιομηχάνων σε βάρος των μικρομεσαίων αγροτών και καταναλωτών.

Γι' αυτό καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες να κλείσουν τα αυτιά τους στην αποπροσανατολιστική σκανδαλολογία και κουμπαρολογία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Να διαλύσουν τις όποιες αυταπάτες έχουν για την Επιτροπή Ανταγωνισμού και τις διεπαγγελματικές οργανώσεις και ενωμένοι να αντισταθούν στην πολιτική και στα κόμματα που είναι υπεύθυνα για την εξαθλίωσή τους.

Να καταψηφίσουν τα ψηφοδέλτια που στηρίζει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ μαζί με το ΣΥΝ στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές.

Να συσπειρωθούν στην ΠΑΣΥ και στα ψηφοδέλτια που παλεύουν για ολόπλευρη στήριξη της αγροτικής οικονομίας που θα στηρίζεται στους παραγωγικούς συνεταιρισμούς των μικρομεσαίων αγροτών και όχι στους εμποροβιομηχάνους, στα μονοπώλια και στα καρτέλ που με την πολιτική τους έφτιαξαν και υπηρετούν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ