Τετάρτη 27 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Αντίο Μπλερ

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ.--

Ο άνθρωπος που έθαψε διά παντός τις τελευταίες σοσιαλδημοκρατικές ψευδαισθήσεις που καλλιεργούσαν οι Εργατικοί και έγινε το ανδρικό παράδειγμα της Μάργκαρετ Θάτσερ, ο Βρετανός πρωθυπουργός, Τόνι Μπλερ, είπε χτες «αντίο».

Προς το παρόν όχι στην πρωθυπουργία αλλά στο Εργατικό Κόμμα, όπου μίλησε για τελευταία φορά ως αρχηγός του: «Η ώρα της αποχώρησης είναι δύσκολη, αλλά πρέπει να γίνει», παραδέχτηκε ο Βρετανός πρωθυπουργός μιλώντας στο συνέδριο των Εργατικών. Ο Τόνι Μπλερ έπλεξε το εγκώμιο του Γκόρντον Μπράουν και επανέλαβε ότι εντός των επόμενων μηνών θα λάβει τις αποφάσεις του.

Στην τελευταία του ομιλία ως αρχηγού των Εργατικών ο Μπλερ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην τρομοκρατία: «Δεν οφείλεται σε δικό μας λάθος, ούτε είναι συνέπεια της δικής μας εξωτερικής πολιτικής».

Παράλληλα ξεκαθάρισε: «Δε θα κερδίσουμε τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας αν συνθηκολογήσουμε απέναντι στην εχθρική προπαγάνδα που επιδιώκει να περάσει την ιδέα ότι είμαστε υπεύθυνοι για όλα ανεξαιρέτως όσα συμβαίνουν. Δεν πολεμούμε το Ισλάμ, αλλά τους εξτρεμιστές, που αλλοίωσαν τη μουσουλμανική πίστη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ