Τετάρτη 27 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Μέτρα την ανάγκη σου και κρίνε

Του Στάθη από την «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»
Του Στάθη από την «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»
Ο,τι κι αν σου λένε, μην ακούς τίποτα! Μέτρα τη ζωή σου. Ολη τη ζωή σου και τις ανάγκες της. Και μ' αυτό σαν μέτρο κρίνε τους πάντες. Σου λένε πως είσαι ο «κυρίαρχος λαός». Ε, κρίνε τους!

Ολους και ειδικά αυτόν που επιμένει - σήμερα, όπως ίδια και απαράλλαχτα το έκανε τα προηγούμενα 30 χρόνια - ότι θα κάνει ευτυχισμένη τη ζωή σου αν εκλεγεί δήμαρχος, ή νομάρχης.

Ρώτα τον: Πώς θα το κάνει αυτό όταν εσύ θα παραμένεις άνεργος, θα παίρνεις τρεις κι εξήντα, θα πίνεις νερό - δηλητήριο, θα πληρώνεις χρυσάφι ρεύμα και τηλέφωνο, θα παίρνεις το ένα δάνειο μετά το άλλο, θα αφήνεις μόνη κληρονομιά στα παιδιά σου τα χρέη σου, χρέη που εκτός των άλλων τα φεσώθηκες για να πληρώσεις τα απλά, τα αυτονόητα: Τα τετράδια, το φροντιστήριο, τον οδοντίατρο, τα παπούτσια, τη φόρμα, το γυμναστήριο, όλα αυτά που δεν μπορείς να πληρώσεις με το μεροκάματο πείνας, που αυτοί, οι υποψήφιοι του δικομματισμού και τα κόμματά τους, έχουν αποφασίσει ότι είναι το μόνο που σου αξίζει;

Πώς θα σε κάνει ευτυχισμένο, ο κάθε ένας απ' αυτούς τους σκερβελέδες, εσένα που το δάνειο δεν το πήρες για την «ντόλτσε βίτα», αλλά γιατί το κεραμίδι πάνω απ' το κεφάλι σου δεν αντέχεται όταν πληρώνεις νοίκι και η «Εργατική Κατοικία» που τη χρυσοπληρώνεις, δεν είναι τίποτα άλλο από παραμάγαζο των τραπεζών στις οποίες σε στέλνει γι' αυτό που είναι βασικό δικαίωμά σου: Ενα σπίτι να ξεκουράζεις το κορμί για να ξαναβγείς την άλλη μέρα στο σύγχρονο σκλαβοπάζαρο, ένα σπίτι για να αναπαράγεις την εργατική σου δύναμη - εκείνη τη φοβερή «κότα», τη μόνη που κάνει το χρυσό αυγό. Αυτό που μετράνε οι τράπεζες ακόμα και την ώρα που σε βλέπουν να «τινάζεις τα πέταλα». Τα κέρδη τους σκέφτονται, όχι το δικό σου χαμό.

Στην Αθήνα, ή στο Αμπιτζάν ένας είναι ο εχθρός. Οσο πιο γρήγορα γίνει αυτό κοινή συνείδηση, τόσο πιο γρήγορα θα ανοίξει πράγματι δρόμος για έναν άλλο κόσμο. Μέχρι τότε κλείσε τα αυτιά σ' όσους σου μιλάνε για «τοπικές κοινωνίες» και άλλα τέτοια κουραφέξαλα. Ρώτα απλά τον Κακλαμάνη και τη Φώφη: Τι κάνατε 30 χρόνια τώρα και οι δυο, σαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, για να γίνει καλύτερη η ζωή μας; Εσείς δεν κυβερνάτε αυτόν τον τόπο όλα αυτά τα χρόνια; Γιατί αυτά που δεν κάνατε ως κυβερνήσεις θα τα κάνετε ως δήμαρχοι και νομάρχες;

Πες: Ως εδώ!

Υπάρχει στη ζωή κι αυτό που λέγεται Αξιοπρέπεια!

Στηρίξου στους συντρόφους σου, σ' αυτούς που πράγματι παλεύουν μαζί σου. Πέτα στα σκουπίδια κάθε δεκανίκι αυτού του σάπιου συστήματος, σαν τον Συνασπισμό, που θέλει να σε πείσει ότι η μόνη επιλογή σου είναι να διαλέξεις ποιο τμήμα του ΠΑΣΟΚ είναι καλύτερο να καβαλά στο σβέρκο σου.


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ