Τετάρτη 27 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ - ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ 1-1
Εχασε μεγάλη ευκαιρία

Για άλλη μια φορά η ΑΕΚ έφτασε στην πηγή αλλά δεν ήπιε νερό. Παρότι σε γενικές γραμμές ήταν καλύτερη από την Αντερλεχτ, παραχώρησε ισοπαλία 1-1 (25' Φρούτος, 28' Σέζαρ). Αφού δεν τα κατάφερε ούτε χθες να πετύχει την πρώτη της νίκη στο Τσάμπιονς Λινγκ, το ερώτημα είναι πότε θα τα καταφέρει. Χθες η ΑΕΚ είχε μεγάλη ευκαιρί να πάρει τους 3 βαθμούς και να αποκτήσει σημαντικό προβάδισμα για τη συνέχεια, έναντι του αντιπάλου της. Οι «κιτρινόμαυροι» χαράμησαν το α' ημίχρονο. Το άγχος και οι επιλογές του Φερέρ (ένα σχήμα που για πρώτη φορά - ίσως και τελευταία - χρησιμοποιήθηκε) ή και τα δύο έπαιξαν καθοριστικό ρόλο απέναντι σε μια Αντερλεχτ μαχητική, γρήγορη αλλά μέχρι εκεί.

Η εικόνα του α' ημιχρόνου συνοψίζεται σε μία μόνο φάση. Οι δύο ομάδες συναγωνίστηκαν ποια θα κάνει τα περισσότερα λάθη.

Στην επανάληψη η ΑΕΚ παρουσιάστηκε σαφώς βελτιωμένη, αλλά και πάλι δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που έκανε. Απώλεσε λοιπόν 2 βαθμούς που ίσως στη συνέχεια αποδειχτούν καθοριστικοί.

Πίστη για θετικό
αποτέλεσμα

«Ξέρουμε ότι έχουμε να δώσουμε ένα δύσκολο ματς απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα, το οποίο νομίζω ότι μπορούμε να καταφέρουμε». Οι παραπάνω δηλώσεις ανήκουν στον τεχνικό του Ολυμπιακού, Τροντ Σόλιντ, αναφορικά με το δεύτερο αγώνα των Πειραιωτών στο Τσάμπιονς Λιγκ σήμερα στην Ουκρανία, κόντρα στη Σαχτάρ Ντόνετς (21.45, ΝΕΤ). Στη συνέχεια ο Νορβηγός τεχνικός αναφέρθηκε στα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζει η ομάδα τονίζοντας: «Υπάρχουν προβλήματα, αλλά εγώ είμαι υποχρεωμένος να επιλέγω την ομάδα από παίκτες που έχω στη διάθεσή μου».

Απόντες από τον αγώνα θα είναι ο Καφές και ενδεχομένως ο Ριβάλντο, του οποίου η συμμετοχή θα κριθεί κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Αντί του Καφέ θα αγωνιστεί μάλλον ο Μάριτς, ενώ στην άμυνα ίσως χρησιμοποιηθεί σχήμα με τρεις (Ουαντού, Ανατολάκης, Σέζαρ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ