Πέμπτη 28 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
Φλαμένκο και ρώσικη ρουλέτα!

Ξεκινάω, αναγκαστικά, με μια διόρθωση. Η Ταινία «13 Τζαμετί», του 26χονου Γεωργιανού σκηνοθέτη Γκέλα Μπαμπλουάνι, που γράψαμε την περασμένη Πέμπτη (21 - 9 - 06), σήμερα, τελικά, βγαίνει στις αίθουσες. Για όποιον θυμάται την κριτική, δεν υπάρχει πρόβλημα. Για όποιον την ξέχασε ή δεν τη διάβασε, πρέπει να πούμε, ότι ανεπιφύλακτα τη συστήνουμε! Πρόκειται για μια εξαιρετική ταινία.

Ευτυχώς, λοιπόν, που υπάρχει το «13 Τζαμετί», και η τελευταία ταινία, που δεν είναι ακριβώς ταινία, του Κάρλος Σάουρα, «Iberia», μια μουσική και χορευτική πανδαισία, γιατί οι υπόλοιπες ταινίες, είναι πολύ κάτω από τη βάση!

Το τρισδιάστατο κινούμενο σχέδιο τρόμου «Το Τερατόσπιτο», του Τζιλ Κέναν, διαθέτει αξιοπρόσεχτη τεχνική, αλλά είναι ...θρίλερ! Κρίμα! Το «Miami Vice», του Μάικλ Μαν, δεν ξεπερνάει το σχήμα μιας, ακόμα, τυπικής αστυνομικής ταινίας! Οι «10 Βάρκες», του Ρολφ Ντε Χέερ, κάτι θέλουν να πουν, αλλά δεν ξεπερνάνε τα όρια της προσπάθειας. Ακολουθεί, χωρίς να αναστατώνει κανέναν, το «νεανικό» μιούζικαλ, «Στα Βήματα του Πάθους», της Αν Φλέτσερ. Και τέλος η ... αεροπορική (Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος) ταινία «Σε Χαμηλή Πτήση», του Τόνι Μπιλ, για την οποία, όμως, δεν έχουμε άποψη, αφού δεν έγινε δημοσιογραφική προβολή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ