Πέμπτη 28 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΟΥΣΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ
«Μην επιβεβαιώσετε με την ψήφο σας την πολιτική τους»

Επίσκεψη του υποψήφιου νομάρχη Πειραιά με τη ΝΑΣ στην Ομοσπονδία των λιμενικών και στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά

Ο υποψήφιος νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μανουσογιαννάκης
Ο υποψήφιος νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μανουσογιαννάκης
Την ανάγκη διαμόρφωσης στους εργαζόμενους στα Σώματα Ασφαλείας, και ειδικά στο Λιμενικό Σώμα, ενιαίου κριτηρίου με τους άλλους εργαζόμενους, με βάση το οποίο θα κρίνουν την κατάσταση και τα προβλήματα που υπάρχουν και είναι κοινά, απασχολούν εξίσου τα πλατιά λαϊκά στρώματα, επισήμανε ο Γ. Μανουσογιαννάκης, υποψήφιος νομάρχης Πειραιά με το ψηφοδέλτιο της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας», ο οποίος χτες το πρωί μαζί με τον Γ. Νάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, επισκέφθηκαν τα γραφεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά.

Τα Σώματα Ασφαλείας, τόνισε ο υποψήφιος νομάρχης της ΝΑΣ κατά τη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας των λιμενικών, αξιοποιούνται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις σε βάρος των εργαζομένων και αν χρειαστεί ακόμα και ενάντια στις διεκδικήσεις αυτών που υπηρετούν στην Αστυνομία, το Λιμενικό και την Πυροσβεστική. Προϋπόθεση, σημείωσε, για να αλλάξει αυτό το σκηνικό είναι ο αναπροσανατολισμός τους. Ειδικά για το Λιμενικό Σώμα επισήμανε ότι πολλές φορές έχει έρθει αντιμέτωπο με τους αγώνες των ναυτεργατών, κατόπιν βέβαια εντολών της ηγεσίας του αλλά και κατευθείαν των ίδιων των εφοπλιστών. Ωστόσο, σημείωσε, και η συνδικαλιστική οργάνωση δεν μπορεί να είναι θεατής όταν τμήματα του Λιμενικού χρησιμοποιούνται ως κατασταλτικός μηχανισμός και μάλιστα επιδεικνύοντας και υπερβάλλοντα ζήλο.

Αυτή η κατάσταση, αυτή η πολιτική, πρόσθεσε, πρέπει και μέσω της ψήφου των εργαζομένων στις τοπικές εκλογές να καταδικαστεί, με την ενίσχυση των αγωνιστικών ψηφοδελτίων συνεργασίας. Τυχόν ψήφος στους εκπροσώπους του δικομματισμού θα αξιοποιηθεί για την επιβεβαίωση της αντιλαϊκής πολιτικής τους και θα αποτελέσει εφαλτήριο ώστε να συνεχιστεί με ακόμα πιο επιθετικό τρόπο σε βάρος των κατακτήσεων των εργαζομένων. Εξάλλου, και νομάρχες ή δήμαρχοι, είτε γαλάζιας είτε πράσινης απόχρωσης, λειτουργούν ως τοπικοί εκπρόσωποι αυτής της πολιτικής, κατεδάφισης των εργασιακών σχέσεων, επιβολής νέων φόρων και τελών και γενικά των ιδιωτικοποιήσεων και της εξυπηρέτησης των συμφερόντων της πλουτοκρατίας.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων του Λιμενικού, Τ. Μαυρόπουλος, τόνισε ότι η Ομοσπονδία έχει ταχθεί κατά της χρησιμοποίησης των λιμενικών ως δύναμης καταστολής των κινητοποιήσεων στα λιμάνια, ενώ σημείωσε ότι συνάδελφοί του χρησιμοποιούνται σε πολλές περιπτώσεις ως υπάλληλοι ανωνύμων εταιρειών.

Κατά την επίσκεψη που έγινε στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά ο Γ. Μανουσογιαννάκης είχε συνάντηση με τον λιμενάρχη, Α. Πουλιάκη, όπου έγινε συζήτηση για τα προβλήματα του λιμανιού και κυρίως αυτά που άπτονται της ασφάλειας των επιβατών και των εργαζομένων στους χώρους του λιμανιού. Τα προβλήματα αυτά έχουν σχέση με την αύξηση του ορίου ηλικίας των πλοίων αλλά και τις υποδομές του λιμανιού που, σύμφωνα με τις προδιαγραφές, μπορούν να εξυπηρετήσουν ταυτόχρονα 5 επιβατηγά πλοία αλλά σε περιόδους αιχμής ο αριθμός τους ξεπερνάει τα 40 πλοία. Ο λιμενάρχης εξέφρασε τον προβληματισμό του για τα θέματα που τέθηκαν. Ακολούθως, ο υποψήφιος νομάρχης Πειραιά περιόδευσε στους χώρους του λιμεναρχείου και συζήτησε με το προσωπικό για τα προβλήματα που τους απασχολούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ