Πέμπτη 28 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ
Νέα αύξηση των βομβιστικών επιθέσεων

ΒΑΓΔΑΤΗ.--

Εντυπωσιακή άνοδο παρουσιάζουν οι βομβιστικές επιθέσεις τις τελευταίες μέρες, που συμπίπτουν με την έναρξη του Ραμαζανιού, υποστήριξε η αμερικανική κατοχική ηγεσία. Χτες, τουλάχιστον 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε βομβιστικές επιθέσεις σε Βαγδάτη, Κάρμα, Μοσούλη, Κιρκούκ.

Η πλέον πολύνεκρη επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο σημειώθηκε στη σιιτική συνοικία Μπάγια της Βαγδάτης, σε ανοιχτή αγορά, όπου σκοτώθηκαν 5 πολίτες και τραυματίστηκαν 8. Εκτός από έναν αξιωματικό της εγκληματολογικής υπηρεσίας όπως και 2 αξιωματούχους της υπηρεσίας ενέργειας που δολοφονήθηκαν, εντοπίστηκαν, επίσης, τα κακοποιημένα πτώματα άλλων 15 ανθρώπων.

Ο αμερικανικός στρατός, από την άλλη, υποστηρίζει ότι σε επιδρομή σε σπίτι στη Μπαακούμπα σκότωσε 4 «υπόπτους» και τραυμάτισε άλλους 3, υποστηρίζοντας ότι σκοτώθηκαν και 4 γυναίκες, και τραυματίστηκαν 3, που «χρησιμοποιούνταν ως ανθρώπινη ασπίδα». Διαφορετική άποψη έχει η ιρακινή αστυνομία, πάντως, που μίλησε για το ξεκλήρισμα μιας ολόκληρης οικογένειας, χωρίς εμφανή λόγο.

Στη Βασόρα, οι βρετανικές κατοχικές δυνάμεις σε συνεργασία με τον ιρακινό στρατό εξαπέλυσαν «ευρεία επιχείρηση», για να «εκκαθαρίσουν τις δυνάμεις ασφαλείας από τις σιιτικές παραστρατιωτικές ομάδες», χωρίς να διευκρινίζουν τον ακριβή τρόπο δράσης τους. Για άλλη μια φορά, χτες, ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας κατέστησε σαφές ότι είναι «άγνωστο πότε θα αποσυρθούν τα αμερικανικά στρατεύματα από το Ιράκ, αφού δεν ξέρει κανείς πότε ο ιρακινός στρατός θα είναι σε θέση να αναλάβει την ασφάλεια της χώρας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ