Πέμπτη 28 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ «ΡΙΚΟΜΕΞ»
«Τα αφεντικά κυνηγούσαν μόνο το χρήμα»

«Το παράνομο πατάρι λειτούργησε σαν εκκρεμές στο σεισμό, με αποτέλεσμα το κτίριο να καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος». Με τα λόγια αυτά, μία από τους συγγενείς των θυμάτων, η Ζωή Χερουβείμ, που στο σεισμό του 1999 έχασε τον σύζυγό της, υπέδειξε με την κατάθεσή της, τι ακριβώς έφταιξε για την κατάρρευση του φερέτρου της «Ρικομέξ».

Με τις τελευταίες συγκλονιστικές καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας, συνεχίστηκε χθες η δίκη της «Ρικομέξ» σε δεύτερο βαθμό, στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Κακουργημάτων.

Για ακόμα μία μέρα, οι συγγενείς των 39 θυμάτων μίλησαν για την απαράδεκτη κατάσταση του κτιρίου, το οποίο και είχε χτιστεί με λιγότερες κολόνες, χωρίς δοκάρια και με άλλες παραλείψεις και κακοτεχνίες, αλλά και με την ανοχή και συνενοχή των κρατικών μηχανισμών, όπως η Πολεοδομία.

«Το μόνο που κυνηγούσαν στην εταιρεία είναι το χρήμα και τίποτα άλλο», τόνισε η Ζ. Χερουβείμ και συμπλήρωσε: «Και ενώ οι δικοί μας άνθρωποι χάθηκαν, η επιχείρηση πήγε στην Τουρκία και σήμερα είναι πάμπλουτοι».

Να σημειωθεί ότι η «Ρικομέξ» από τους συνδικαλιστές του χώρου πριν το σεισμό θεωρούνταν εργασιακό «κάτεργο».

«Ο αδελφός μου δούλευε λίγους μήνες στην "Εστία Εμπορική" που συστεγαζόταν με τη "Ρικομέξ" και είχε πάει με την προϋπόθεση ότι θα έφευγαν μέχρι τα Χριστούγεννα για άλλο κτίριο», επισήμανε με την κατάθεσή της η Φιλ. Τζάκη. Και η μητέρα της Ιωάν. Τζάκη συμπληρώνει: «Οταν είδα πώς είχε γίνει το κτίριο αμέσως μετά το σεισμό είπα: Το παιδί μου δεν πρόκειται να βγει ζωντανό από αυτό το πράγμα...».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ