Παρασκευή 29 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΕΝΤΕ ΚΟΥΒΑΝΩΝ
Δυναμικά προχωρούν οι κινητοποιήσεις

Συνεχίζονται δυναμικά οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις, πορείες και συγκεντρώσεις σε περισσότερες από 94 χώρες, στα πλαίσια της διεθνούς εκστρατείας για την απελευθέρωση των πέντε Κουβανών πατριωτών, που βρίσκονται εδώ και 8 χρόνια άδικα φυλακισμένοι στις ΗΠΑ επειδή απέτρεψαν τρομοκρατικές επιθέσεις ενάντια στην Κούβα και το λαό της.

Στο τελικό κείμενο του 19ου Συνεδρίου της Συνομοσπονδίας Εργατών της Κούβας (CTC), που ολοκληρώθηκε χτες στην Αβάνα, οι πάνω από 1.400 αντιπρόσωποι εργατικών σωματείων απαίτησαν την άμεση αποφυλάκισή τους.

Παράλληλα, την άμεση απελευθέρωσή τους ζητούν με ανοιχτή επιστολή τους, 53 μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Αριστεράς στο Μπούντεσταγκ.

Επίσης, στα πλαίσια της διεθνούς εκστρατείας εντάσσεται και η παρουσίαση του βιβλίου «Οι Αρχές της Υπερδύναμης», σε μια σειρά πόλεις των ΗΠΑ, το οποίο έχουν γράψει σημαντικοί διανοούμενοι και προσωπικότητες και αποκαλύπτει τα ψέματα της κυβέρνησης Μπους στο λαό των ΗΠΑ σχετικά με το λεγόμενο πόλεμο ενάντια στην τρομοκρατία και σε σχέση με την Κούβα.

Σημειώνεται επίσης ότι το ερχόμενο Σάββατο, 30 του Σεπτέμβρη, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Μιλάνο, που οργανώνεται από τον Ιταλο-Κουβανικό Σύνδεσμο Φιλίας και άλλες πολιτικές, εργατικές, κοινωνικές και φιλειρηνικές οργανώσεις, και την ίδια μέρα στο Παρίσι έχει προγραμματιστεί διαδήλωση στην πρεσβεία των ΗΠΑ από το Σύνδεσμο Φιλίας Γαλλίας - Κούβας και άλλες γαλλικές οργανώσεις με το αίτημα να απελευθερωθούν οι πέντε Κουβανοί. Η «Επιτροπή για την Απελευθέρωση των Πέντε» στην Ισπανία, έχει ορίσει την 21η του Οκτώβρη ως μέρα μαζικής κινητοποίησης στην οποία θα συμμετάσχουν και μια σειρά επιτροπών υπεράσπισης από την Ανδαλουσία, τη Βαλένσια, την Καταλονία, τη Χώρα των Βάσκων και αλλού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ