Παρασκευή 29 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
«Παλεύουμε για την Αθήνα των εργαζομένων»

Ο επικεφαλής της Συμπαράταξης για την Αθήνα, έδωσε τις θέσεις της Παράταξης για μια σειρά θέματα που αφορούν στην ποιότητα ζωής στην πρωτεύουσα, σε εκδήλωση που διοργάνωσε το ΤΕΕ

Ο Σπύρος Χαλβατζής
Ο Σπύρος Χαλβατζής
Σε ένα πλέγμα επτά σημαντικών θεμάτων που απασχολούν τους κατοίκους της πρωτεύουσας, όπως της διαχείρισης των απορριμμάτων, του κυκλοφοριακού, των Ελεύθερων Χώρων, της ψηφιακής τεχνολογίας, της διοικητικής στελέχωσης του Δήμου, της υλοποίησης δημοτικών έργων και της αναθεώρησης του Συντάγματος, που τέθηκαν σε εκδήλωση που διοργάνωσε το ΤΕΕ, απάντησαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι Αθήνας Σπ. Χαλβατζής, Ν. Κακλαμάνης, Κ. Σκανδαλίδης και Αλ. Τσίπρας.

Παίρνοντας το λόγο, ο Σπ. Χαλβατζής ανέφερε ότι «θα έπρεπε να γίνει μια συζήτηση πιο ουσιαστική, γιατί οι ερωτήσεις, ενώ φαίνονται τεχνοκρατικού χαρακτήρα, είναι βαθύτατα πολιτικές. Η αποσπασματική αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων φαντάζει ότι όλοι μπορούν να υλοποιήσουν πολιτικές που έρχονται σε αντίθεση με την εφαρμοζόμενη πολιτική. Καλό θα ήταν να γίνονταν ερωτήσεις απολογισμού. Τι κάναμε. Αυτοί που είναι στο πάνελ δεν είναι άνθρωποι που έπεσαν από τον ουρανό. Είναι όλοι στελέχη συγκεκριμένων κομμάτων, συγκεκριμένων απόψεων. Υπερασπίζονται αυτές τις απόψεις, δρουν γι' αυτές τις απόψεις και συνδιαμορφώνουν στα κόμματά τους αυτές τις πολιτικές».

Συνοπτικά, για κάθε μία από την ενότητα των θεμάτων, ο επικεφαλής της Συμπαράταξης, τόνισε μεταξύ άλλων:

ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ: Προτεραιότητα είναι το έμψυχο υλικό στην καθαριότητα. Με μόνιμη και σταθερή εργασία, πλήρη ασφαλιστική κάλυψη, εξασφάλιση όρων υγιεινής και ασφάλειας. Χρειάζεται ένας ενιαίος διαδημοτικός φορέας δημόσιου χαρακτήρα. Είμαστε αντίθετοι σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης και στην καύση.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ: Το συγκοινωνιακό σύστημα είναι πανάκριβο για την κοινωνία, αντιπαραγωγικό, αναχρονιστικό στο σχεδιασμό και στα μέσα, ανεπαρκές. 20 χρόνια περίπου κυβέρνησε το ΠΑΣΟΚ. 20 χρόνια περίπου είναι στη Διοίκηση του Δήμου η παράταξη του κ. Κακλαμάνη. Τα προβλήματα αυτά δεν αντιμετωπίστηκαν. Οι συγκοινωνίες πρέπει να είναι δημόσιες, χωρίς ανάμειξη του ιδιωτικού κεφαλαίου.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΧΩΡΟΙ: Η σημασία της ύπαρξης ελεύθερων χώρων είναι πολύ μεγάλη για την αναβάθμιση της ζωής της εργατικής λαϊκής οικογένειας. Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με όλες αυτές τις επιλογές, οι οποίες αναπτύσσονται για το Γουδί. Εμείς καταψηφίσαμε και στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας την εκχώρηση 220 στρεμμάτων στην ΠΑΕ ΠΑΟ στον Ελαιώνα.

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ: Η αναγκαιότητα της χρήσης ψηφιακών εφαρμογών αυτονόητη. Το πραγματικό ερώτημα είναι, αυτό το βασικό δικαίωμα του λαού στην πληροφορία και στην επικοινωνία θα είναι κοινωνικό αγαθό ή εμπόρευμα; Οι προτεραιότητες που θέτουμε, φτηνή και εύκολη πρόσβαση.

ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ: Σήμερα υπάρχει στο Δήμο της Αθήνας ένας αριθμός εργαζόμενων που δεν ξέρει αν δουλεύει, πού δουλεύει και ποια είναι η υπηρεσία του. Υπάρχουν ελαστικές σχέσεις εργασίας. Χρειάζεται ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου των εργαζομένων και αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων και των παρεκκλίσεων που εμφανίζονται.

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΕΡΓΑ: Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με τα νέα «εργαλεία», όπως οι Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα. Υπάρχουν χρήματα. Είναι 9 δισ. ευρώ που χρωστάει το κράτος από φόρους που έχει εισπράξει και δεν τους απόδωσε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Για το Δήμο της Αθήνας προσεγγίζουν τα 700 εκατ. ευρώ. Εμείς μιλάμε για την αντιπλημμυρική προστασία, για την αντισεισμική θωράκιση, για την προστασία από τις πυρκαγιές, από τις φυσικές καταστροφές.

Η διαφορά της «Συμπαράταξης» από τις άλλες παρατάξεις φάνηκε και από τις απαντήσεις που έδωσαν οι εκπρόσωποί τους στα ερωτήματα. Χωρίς να κάνουν οποιαδήποτε αυτοκριτική για τη μέχρι τώρα πολιτική τους στα ζητήματα αυτά είτε ως κυβέρνηση, είτε ως πλειοψηφία του Δήμου, αναλώθηκαν σε δημαγωγικά «θα». Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Κ. Σκανδαλίδης έφτασε στο σημείο να υποσχεθεί δωρεάν Ιντερνετ για τους δημότες, «προσφορά» που υιοθέτησε και ο Α. Τσίπρας! Οι Ν. Κακλαμάνης και Κ. Σκανδαλίδης εξήγγειλαν ούτε λίγο ούτε πολύ την ανάπλαση του Ελαιώνα και του Γουδιού, όταν ήδη έχουν δρομολογήσει την παράδοσή τους στο κεφάλαιο.

Εκεί που φάνηκε ιδιαίτερα ο φορομπηχτικός τους χαρακτήρας ήταν όταν έδιναν απαντήσεις στο θέμα της εξεύρεσης των πόρων για το Δήμο. Στις ΣΔΙΤ, στις χορηγίες και στα κοινοτικά προγράμματα έριξε το βάρος ο Ν. Κακλαμάνης, ενώ ο Κ. Σκανδαλίδης προχώρησε ακόμη πιο πολύ: όχι μόνο ΣΔΙΤ, αλλά και «σαφάρι» για την είσπραξη βεβαιωμένων οφειλών παρελθόντων ετών, καθώς και χρησιμοποίηση νέων χρηματοδοτικών εργαλείων, όπως τιτλοποίηση μελλοντικών απαιτήσεων ή προσφυγή στα ιδιωτικά κεφάλαια...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ