Κυριακή 1 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
Τα έργα και οι ημέρες τους στην ΚΕΔΚΕ

Μία ...ιστορική στιγμή στην ηγεσία της ΚΕΔΚΕ ήταν τότε που η Ντόρα Μπακογιάννη (ΝΔ) ως δήμαρχος Αθήνας, ο Πάρις Κουκουλόπουλος (ΠΑΣΟΚ) ως δήμαρχος Κοζάνης -και εκ νέου υποψήφιος - και ο Χρήστος Παλαιολόγος (ΣΥΝ) ως πρώην δήμαρχος Λιβαδειάς - και εκ νέου υποψήφιος -«έκοβαν κι έραβαν» σε αντιλαϊκό καμβά...(φωτ. από Συνέδριο της ΚΕΔΚΕ το 2003)

Eurokinissi

Μία ...ιστορική στιγμή στην ηγεσία της ΚΕΔΚΕ ήταν τότε που η Ντόρα Μπακογιάννη (ΝΔ) ως δήμαρχος Αθήνας, ο Πάρις Κουκουλόπουλος (ΠΑΣΟΚ) ως δήμαρχος Κοζάνης -και εκ νέου υποψήφιος - και ο Χρήστος Παλαιολόγος (ΣΥΝ) ως πρώην δήμαρχος Λιβαδειάς - και εκ νέου υποψήφιος -«έκοβαν κι έραβαν» σε αντιλαϊκό καμβά...(φωτ. από Συνέδριο της ΚΕΔΚΕ το 2003)
Η ΚΕΔΚΕ, στην ηγεσία της οποίας βρίσκονται οι δυνάμεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ, είναι ο καλύτερος σύμμαχος της εκάστοτε κυβέρνησης στην προώθηση όλων των αντιδραστικών μέτρων στην Αυτοδιοίκηση.

Παραθέτουμε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά παραδείγματα:

  • Στις 9 Νοέμβρη 1996, σε συνέδριο, η ηγεσία της ΚΕΔΚΕ αποφασίζει - μετά, ουσιαστικά, από εντολή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ - να ...«συνεισφέρει» από τα χρήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (δηλαδή των εργαζομένων), που παρακρατά παράνομα η εκάστοτε κυβέρνηση, το ποσό των 614 εκατομμυρίων ευρώ, στο όνομα της «σύγκλισης της ελληνικής οικονομίας».
  • Στις 30 Αυγούστου 2004 (κυβέρνηση ΝΔ), το Διοικητικό Συμβούλιο αποδέχεται το πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ» (σ.σ. χρηματοδότηση δήμων για έργα και υπηρεσίες), με την επισήμανση να γίνουν κάποιες βελτιώσεις. Στις 10-12 Νοέμβρη του 2005, σε τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΚΕ στη Ρόδο, το ΔΣ «κατεβάζει» ψήφισμα, με το οποίο προτείνεται η άμεση δημοπράτηση του προγράμματος από τους δήμους και τη συμμετοχή της ΚΕΔΚΕ στην Επιτροπή Παρακολούθησης. Η λεπτομέρεια είναι ότι βασικό κριτήριο για την επιλογή και έγκριση έργων της ΤΑ - μέσω του «ΘΗΣΕΑ» - είναι η συνδιαχείριση με τους επιχειρηματίες, δηλαδή Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα.
  • Στις 16 Φλεβάρη 2006 (κυβέρνηση ΝΔ), η ΚΕΔΚΕ εκδίδει ανακοίνωση, με την οποία αναγνωρίζει την αναγκαιότητα της μερικής απασχόλησης ως «κατεύθυνση και επιταγή της ΕΕ». Περίπου ένα χρόνο πριν, στις 18 Γενάρη 2005, το ΔΣ της ΚΕΔΚΕ είχε ζητήσει περισσότερα χρήματα για την εφαρμογή του προγράμματος της μερικής απασχόλησης... Ο ΣΥΝ όχι μόνο συμμετέχει στην απόφαση, αλλά ο εισηγητής είναι ο εκπρόσωπος του ΣΥΝ!
  • Συμφώνησαν από κοινού με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, προπαγάνδισαν και προώθησαν διατάξεις για τη γενικευμένη εφαρμογή της μερικής απασχόλησης και της ανασφάλιστης εργασίας στους δήμους σε ευρύτερο πεδίο, όπως για τους Σχολικούς Φύλακες, τα Τοπικά Σύμφωνα και τις Τοπικές Πρωτοβουλίες Απασχόλησης. Είναι χαρακτηριστικό ότι πολύ πριν την ψήφιση του νόμου 3250/2004 για την επέκταση στο Δημόσιο και τους δήμους της μερικής απασχόλησης, είχαν αρχίσει να εφαρμόζονται ελαστικές σχέσεις εργασίας με απόφαση της ΚΕΔΚΕ - ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΝ συμφώνησαν σε αυτό.
  • Στις 22 Μάρτη 2006 (κυβέρνηση ΝΔ) το ΔΣ της ΚΕΔΚΕ εγκρίνει ομόφωνα τις θέσεις του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τη συνταγματική αναθεώρηση, στις οποίες περιλαμβάνεται και η φορολογική εξουσία των δήμων. Δηλαδή, την επιβολή νέων φόρων στους εργαζόμενους με παράλληλη μείωση ή κατάργηση των πόρων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τον κρατικό προϋπολογισμό. Επιπλέον, η ΚΕΔΚΕ δε σταματά εκεί. Με κάθε ευκαιρία, ζητά να υπάρχει η δυνατότητα να επιβάλλονται και να εισπράττονται φόροι από τους δήμους.
  • Στις 14-15 Απρίλη 2006, σε Συνέδριο της ΚΕΔΚΕ στη Σύρο, αποφασίζεται πως μπορούν οι δήμοι να συστήνουν ανώνυμες εταιρείες που θα δραστηριοποιούνται στη διεξαγωγή των θαλάσσιων συγκοινωνιών και μεταφορών. Κάτι που προβλέπει και ο νέος Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων. Επιπλέον, το συνέδριο εξουσιοδοτεί την ΚΕΔΚΕ να προωθήσει μελέτη, σύμφωνα με την οποία δίνεται η δυνατότητα για χρηματοδότηση μέσω συμπράξεων με ιδιώτες.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προτάσεις προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων (2007-11-17 00:00:00.0)
«Παρεξηγήθηκε» η ΝΕ Λάρισας του ΣΥΝ (2006-05-28 00:00:00.0)
Σύμπνοια σε βάρος των εργαζομένων (2005-11-03 00:00:00.0)
Πρότυπο το σουηδικό μοντέλο επιβολής φόρων (2004-10-09 00:00:00.0)
Ξεκινούν οι εργασίες για το νέο Κώδικα (2003-10-03 00:00:00.0)
Μακριά από τα πραγματικά συμφέροντα των δημοτών (2003-08-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ