Κυριακή 1 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
Ολοι στη δράση, κάθε στιγμή έως τις 15 Οκτώβρη!

Από σήμερα και κάθε μέρα, κάθε ώρα και λεπτό, πρέπει να αφιερωθούν στη μεγάλη πολιτική μάχη των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών. Χρόνος για χάσιμο δεν υπάρχει. Δεκαπέντε μέρες όλες κι όλες, πρέπει να αξιοποιηθούν στο έπακρο ώστε όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι του μόχθου να επιβεβαιώσουν τη στήριξή τους στα αγωνιστικά ψηφοδέλτια συνεργασίας που στηρίζουν το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, η Κομμουνιστική Ανανέωση, η Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών και άλλες δυνάμεις.

Κάθε μέλος και φίλος του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι και νομάρχες, δημοτικοί και νομαρχιακοί σύμβουλοι, κάθε ένας που έχει αποφασίσει να αντιπαλέψει την αντιλαϊκή πολιτική, να στηρίξει με την ψήφο του τα ψηφοδέλτια αγώνα, κάθε ανυπότακτος, ασυμβίβαστος άνθρωπος, οφείλει να ενταχτεί στη δράση για να πείσει κι άλλους για την ορθότητα της δικής του επιλογής, για την ανάγκη η επόμενη μέρα των εκλογών να βρει το λαό με όσο το δυνατόν πιο πολλά στηρίγματα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, για δήμους και νομαρχίες μετερίζια της δικής του πάλης για τα δικά του συμφέροντα και δικαιώματα.

Ολοι μας να γίνουμε κήρυκες του ανατρεπτικού και πραγματικά ριζοσπαστικού μηνύματος των αγωνιστικών ψηφοδελτίων, να γίνουμε το μέσο για να φτάσει αυτό σε κάθε εργατική λαϊκή οικογένεια, στους χώρους δουλιάς, σε σχολεία και σχολές. Να αντηχήσει δυνατά σε συνοικίες πόλεων, σε πλατείες, στα χωριά.

Για τις επόμενες 15 μέρες απαιτείται δράση με αυταπάρνηση, πλατύ άνοιγμα, συζήτηση άνθρωπο τον άνθρωπο, δουλιά συγκεκριμένη στον φιλικό, συγγενικό, επαγγελματικό μας κύκλο. Με το ψηφοδέλτιο στο χέρι, με τον «Ριζοσπάστη» πολύτιμο βοηθό σ' αυτή μας τη δράση, αλλά κυρίως αξιοποιώντας το κύρος που έχουν οι αγωνιστές που πλαισιώνουν τα ψηφοδέλτια, οι δυνάμεις που τα στηρίζουν, σε συνάρτηση με τη διογκούμενη λαϊκή δυσαρέσκεια από την εφαρμοζόμενη πολιτική χτες από το ΠΑΣΟΚ, σήμερα από τη ΝΔ.

Να εκμεταλλευτούμε κάθε χαραμάδα για συζήτηση. Να μη φοβηθούμε την αντιπαράθεση. Οι θέσεις μας, οι προτάσεις μας μάς εφοδιάζουν με επιχειρήματα. Ομοίως τα έργα και οι ημέρες των προσκείμενων σε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΝ τοπικών αρχών. Συζητάμε με κάθε άνθρωπο, ακόμα και με όσους διαφωνούν μαζί μας, την ανάγκη να μη δώσει με την ψήφο του εξουσιοδότηση για συνέχιση και ένταση της αντιλαϊκής πολιτικής. Να τιμωρήσει όσους ευθύνονται για τα μεγάλα, χρονίζοντα προβλήματα στην Παιδεία, την Υγεία, την Πρόνοια, για το καθηλωμένο λαϊκό εισόδημα, για τον εφιάλτη της ανεργίας, για τα δεκάδες αδιέξοδα που αντιμετωπίζει καθημερινά η εργατική λαϊκή οικογένεια.

Να θέσουμε κάθε άνθρωπο του μόχθου μπροστά στις ευθύνες του έτσι που η οργή και η δυσαρέσκειά του να εκφραστούν συγκεκριμένα στην κάλπη αλλά και στους δρόμους του αγώνα. Ενας αγώνας, που θα είναι πολύ πιο αποτελεσματικός για τα δίκια του στο βαθμό που αύριο θα στηρίζεται και από τοπικές αρχές ασυμβίβαστες, μαχητικές, ταγμένες στην υπόθεση της υπεράσπισής τους.

Ολοι στη δράση λοιπόν. Από σήμερα, κάθε μέρα, όλη τη μέρα έως τις 15 Οκτώβρη. Σπάμε το φράγμα σιωπής που σκεπάζει τη δραστηριότητα, τις θέσεις και τις προτάσεις των αγωνιστικών συνδυασμών από τα συγκροτήματα του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου. Διαλύουμε τις αυταπάτες που σκόπιμα καλλιεργούνται στο λαό περί «τοπικών κοινωνιών» οι οποίες καλούνται στην κάλπη με κριτήρια «το ήθος και την εντιμότητα» των υποψηφίων. Σε ό,τι αφορά τους υποψηφίους με τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια αυτά είναι δεδομένα και όχι ζητούμενα. Απευθυνόμαστε σε εργάτες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους, και τους καλούμε ως τέτοιοι να ψηφίσουν τα ψηφοδέλτια που δε θα ψηφίσουν οι ταξικοί τους αντίπαλοι και να μαυρίσουν όσους μαυρίζουν κάθε μέρα τη ζωή τους, το παρόν και το μέλλον των ίδιων και των παιδιών τους.


Β. Ν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ