Κυριακή 1 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ
ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΑΜ

(Με τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια)

ΤΑ λόγια, που ειπώθηκαν στην εκδήλωση που οργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αντιστασιακών Οργανώσεων (ΠΟΑΟ) για τα 65 χρόνια του ΕΑΜ, την περασμένη Τετάρτη, εκεί μπροστά στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου, πύρωσαν τις καρδιές κι έκαναν τους 80άρηδες να γίνονται παλικαρόπουλα.

Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ Σπύρος Χαλβατζής, υποψήφιος δήμαρχος με τη «Συμπαράταξη για την Αθήνα», που αντάμωσε και γνώρισε τη μεγάλη προσφορά της Εθνικής Αντίστασης, στο χαιρετισμό του στους αντιστασιακούς υπογράμμισε πως είναι σήμερα πραγματική τιμή για την Αντίσταση, τιμή για το ΕΑΜ, η αδιάκοπη και συνεχής προσπάθεια για την ανάπτυξη της λαϊκής πάλης. Η ενίσχυση των αγωνιστικών ψηφοδελτίων της «Συμπαράταξης για την Αθήνα» και της ΝΑΣ σε όλη τη χώρα που στηρίζονται από το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, την Κομμουνιστική Ανανέωση, την Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών.

ΚΙ ΕΙΝΑΙ τιμή στους ΕΑΜίτες, στους ΕΛΑΣίτες, στους ΕΠΟΝίτες η καταδίκη της πολιτικής των υποψηφίων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ αλλά και του ΣΥΝ. Κι η πιο αποφασιστική στήριξη των αγωνιστικών ψηφοδελτίων.

ΑΛΛΑ κι ο χαιρετισμός του υποψηφίου Γ. Μαυρίκου, για την υπερνομαρχία Αθήνας - Πειραιά, ήταν ένα φλογερό αλλά και πολύ τιμητικό προσκλητήριο στους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης να δουλέψουν με το κέφι, την εμπειρία τους στην προβολή και ενημέρωση για τα αιτήματα και τα προγράμματα των αγωνιστικών συνδυασμών σε κάθε δήμο και νομαρχία.

ΣΤΑΡΑΤΑ, κοφτά σ' όλη την αλήθειά τους τα λόγια του Γ. Μαυρίκου, όταν τόνιζε πως ο αγώνας που δίνουμε είναι άνισος. Κι αυτό γιατί ο δικομματισμός μέσα από τα κρατικά και τα ιδιωτικά κανάλια προσπαθεί να διαστρεβλώσει τις Θέσεις μας.

ΚΑΙ, βέβαια, σωστά παρατήρησε πως είμαστε συνηθισμένοι στα δύσκολα. Και «ιδιαίτερα εσείς έχετε θεωρήσει την αγωνιστική σας ταυτότητα σε φουρτούνες και σε τρικυμίες». Ο σ. Χ. Φλωράκης έλεγε σε κάτι παρόμοιες περιπτώσεις πως είναι συνηθισμένα τα βουνά από τα χιόνια. Ο ΕΑΜίτης μπορεί και πρέπει σ' αυτόν τον αγώνα να βρεθεί στην πρώτη γραμμή, σε κάθε μέρος που ζει και εργάζεται ο λαός. Κι εκεί να μιλήσει, να παρουσιάσει τις θέσεις των ψηφοδελτίων μάχης. Οπως ξέρει ο ΕΑΜίτης αγωνιστής.

ΗΤΑΝ ένα πανόραμα αγώνων, λεβεντιάς και θυσίας του λαού μας επίσης κι η ομιλία του Ευάγγελου Μαχαίρα, επίτιμου προέδρου του ΔΣΑ και του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης. Με αποκαλυπτικά στοιχεία έδωσε την ιμπεριαλιστική συνωμοσία σε βάρος της χώρας μας, που πάλευε για να ελευθερώσει την πατρίδα μας από τους ξένους καταχτητές αλλά και να την απαλλάξει από τους αποικιοκράτες. Σε μια Ελλάδα μ' αφέντη το λαό, που θα 'κτιζε την καινούρια πατρίδα.

ΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΙ δε χρειάζονταν τίποτε περισσότερο. Πήραν το μήνυμα και ξέρουν πως ετούτη τη φορά είναι πολλά και σημαντικά αυτά που παλεύουμε. Δεν υπάρχει περιθώριο να χαθεί ούτε μια στιγμή. Μιλάμε ξάστερα, καθαρά στο λαό, στα νιάτα. Κανένας δεν πρέπει να μείνει ξεχασμένος.

Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΗ ΕΑΜική Σύναξη σφίγγει το χέρι και ξεκινά με το ψηφοδέλτιο της μάχης. Η χορωδία της ΚΝΕ που φέτος έκανε στην εκδήλωση του ΕΑΜ την πρώτη της εμφάνιση με επιτυχία κλείνει με τα τραγούδια του Αγώνα μας - του Νίκου Καρβούνη, του Β. Ρώτα κι άλλα - τη βραδιά της ιστορικής μέρας, που ιδρύθηκε το ΕΑΜ. Οι ΕΑΜίτες, οι ΕΠΟΝίτες, οι ΕΛΑΣίτες, όλοι στο πόστο τους, όλοι στη μάχη με το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο.


Του
Νίκου ΚΑΡΑΝΤΗΝΟΥ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Απάντηση η ψήφος μας στο ΚΚΕ» (2009-06-02 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις αντιστασιακών (2005-09-09 00:00:00.0)
Η Αντίσταση δείχνει το δρόμο για το «νέο ΕΑΜ» (2005-09-03 00:00:00.0)
Οι πραγματικοί συνεχιστές του ΕΑΜ (1999-06-06 00:00:00.0)
Ολοι σήμερα στο Πεδίον του Αρεως (1997-10-07 00:00:00.0)
Για την επιβίωση και την παιδεία (1996-09-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ