Τρίτη 3 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κάντε την αγανάκτηση πείσμα για δράση!

Για τα ιδιαίτερα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες, μίλησε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ την περασμένη Κυριακή στο Δημαρχείο της πόλης

Κατάμεστο το δημαρχείο Καισαριανής στην ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
Κατάμεστο το δημαρχείο Καισαριανής στην ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
«Εργαζόμενη, νέα γυναίκα, νοικοκυρά. Κάνε την αγανάκτησή σου πείσμα για δράση. Ενίσχυσε τους συνδυασμούς της αγωνιστικής συνεργασίας που στηρίζει το ΚΚΕ και οι σύμμαχοί του, στο Δήμο και τη Νομαρχία. Βάλε πλάτη για τη μεγάλη λαϊκή συμμαχία και την προοπτική της πραγματικής ισοτιμίας σου». Το μήνυμα αυτό εξέπεμψε η συγκέντρωση που διοργάνωσαν οι ΚΟ Καισαριανής του ΚΚΕ, την περασμένη Κυριακή, στο Δημαρχείο της πόλης, με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, το θέμα της οποίας αφορούσε στα ιδιαίτερα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες.

Στην κατάμεστη αίθουσα του δημαρχείου διακρίναμε τον υποψήφιο δήμαρχο με την «Ενωτική Αγωνιστική Πορεία» Δημήτρη Αγκαβανάκη, αλλά και τον επίτιμο δήμαρχο Καισαριανής Παναγιώτη Μακρή.

Στην ομιλία της, η Αλ. Παπαρήγα αναφέρθηκε εκτενώς στα «στρατηγικής σημασίας και μακροπρόθεσμων στοχεύσεων» μέτρα, που εισάγουν «βαθιές ανατροπές» για την εξασφάλιση «σταθερών όρων ανάπτυξης της κερδοφορίας του κεφαλαίου και για την καθυπόταξη του κινήματος», αλλά και στο πώς αυτά εισήχθησαν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με τον αρνητικό εκσυγχρονισμό του θεσμικού της πλαισίου από το '94 και μετά, με την ισχυρή συναίνεση ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΝ που το υπερψήφισαν.

Σημείωσε πως βασικός αποδέκτης των συνεπειών τους είναι η γυναίκα της εργατικής τάξης, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Εξάλλου, τόνισε, ο καπιταλισμός «θησαυρίζει» και πολιτικά από τις γυναίκες, καθώς η δεδομένη στο πλαίσιό του ανισότητα των δύο φύλων δυσκολεύει τη γυναίκα να οργανωθεί, να παλέψει και να αποκτήσει πολιτική συνειδητοποίηση.

Η γυναίκα - σημείωσε - πρέπει να απολαμβάνει θετικές διακρίσεις, για να διευκολυνθεί η συμμετοχή και η δράση της. Αντ' αυτών το ΠΑΣΟΚ, παρότι έκανε σημαία την ισοτιμία, αύξησε τα όρια συνταξιοδότησης, κατάργησε την απαγόρευση νυχτερινής δουλιάς, φόρτωσε με την πολιτική του νέα βάρη στην πλάτη της γυναίκας. Και τώρα έρχεται η ΝΔ και συνεχίζει αυτή την πολιτική, σχεδιάζοντας μέτρα που θα δυσκολέψουν κι άλλο τη ζωή της. Εξάλλου, όπως ανέφερε, η εμπορευματοποίηση της Παιδείας, της Υγείας, της Πρόνοιας εξαναγκάζουν τη γυναίκα στην ανάληψη νέων, δύσκολων, σύνθετων καθηκόντων. «Σήμερα, υπογράμμισε, εκτός από όλα τα άλλα πρέπει να είναι και δασκάλα των παιδιών της και να μεριμνά για τη φροντίδα των ηλικιωμένων μελών της οικογένειας».

Η ομιλήτρια στηλίτευσε την Τοπική Αυτοδιοίκηση που δεν εναντιώθηκε σ' αυτήν την πολιτική, δε διεκδίκησε, δεν ενημέρωσε, δεν κινητοποίησε, απεναντίας συναίνεσε. Αυτήν ακριβώς η στάση της - προέτρεψε - πρέπει να αποτελέσει κριτήριο ψήφου και καταδίκης των συνδυασμών που στηρίζονται από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ, αλλά και τον ΣΥΝ. Υπερψήφισης των δυνάμεων που καταψήφισαν τις αρνητικές αλλαγές και άρα δε δεσμεύονται απέναντί τους.

«Στις μέρες που απομένουν όλοι στη δράση, να πείσουμε κι άλλους να κάνουν το βήμα, να μην αστοχήσουν κι αυτή τη φορά, πολλά θα εξαρτηθούν από τη δράση, την πειστικότητα, τη μαχητικότητά μας», κατέληξε η Αλ. Παπαρήγα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ