Τρίτη 3 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
Και με σιδηρογροθιά απέναντι στους διαδηλωτές!

Αστυνομικός της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης κατά τη διάρκεια της χτεσινής καταστολής της απεργίας των εκπαιδευτικών, έξω από τη Βουλή, ήταν οπλισμένος και με αυτοσχέδια σιδηρογροθιά. Ο αστυνομικός πρόσθεσε άλλο ένα κατασταλτικό όπλο σε όσα του παρέχει επίσημα το κράτος για το χτύπημα των διαδηλώσεων. Ετσι, μετά τα... επιτρεπόμενα, όπως είναι το ρόπαλο και τα χημικά, ο αστυνομικός πρόσθεσε και την αυτοσχέδια σιδηρογροθιά. Επρόκειτο για ορειβατικό μεταλλικό κρίκο, που είχε περάσει ανάμεσα από τα δάχτυλά του προκειμένου να τον μεταχειριστεί.

Χτες ο Β. Πολύδωρας δήλωσε με «σιγουριά» πως... «κατ' αρχήν το αποκλείω κατηγορηματικά. Επιπλέον, προς άρση αμφισβητήσεων, διατάσσω αμέσως ενδελεχή έρευνα. Αν παρ' ελπίδα έγινε χρήση αυτού του μέσου, ο υπαίτιος θα υποστεί αυστηρές συνέπειες». Πάντως, μέχρι σήμερα οι μόνοι που έχουν υποστεί τις συνέπειες από τα χημικά και... άλλα όπλα της Αστυνομίας είναι οι διαδηλωτές.

Καταγγελία από το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών

Με ανακοίνωσή τους το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών καταγγέλλει την «προκλητική προσπάθεια επίθεσης σε εκπαιδευτικούς από αστυνομικό με αυτοσχέδια σιδηρογροθιά κατά τη σημερινή πορεία (2/10/06)». «Το γεγονός αυτό δεν αποτελεί μεμονωμένο συμβάν που οφείλεται στην προσωπική παρόρμηση και νοοτροπία του συγκεκριμένου αστυνομικού. Παρόμοια φαινόμενα εκδηλώνονται συχνά με διάφορες μορφές γιατί εκτρέφονται από το όλο κλίμα αυταρχισμού και καταστολής των λαϊκών δικαιωμάτων και ελευθεριών, που αναπαράγει η πολιτική του μεγάλου κεφαλαίου, της ΕΕ και των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, με στόχο την ανακοπή της ανάπτυξης του λαϊκού κινήματος και την αποτροπή συγκρούσεων που είναι σίγουρο πως ακόμα πιο μαζικά και δυναμικά θα ακολουθήσουν» επισημαίνει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών.

Ακόμη, το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών θεωρεί «απαράδεκτη την προσπάθεια συνδικαλιστών των ΜΑΤ να δικαιολογήσουν την ενέργεια αυτή και παρόμοιες πρακτικές, υποστηρίζοντας πως προκαλούνται από δυνάμεις του ΠΑΜΕ και άλλους με αποτέλεσμα να "φοβούνται ακόμη και να στρέψουν κάπου το βλέμμα τους"»!

«Απαιτούμε την κατάργηση του αυταρχικού θεσμικού πλαισίου ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Να σταματήσει τώρα η ωμή βία και ο παροξυσμός αυταρχισμού σε βάρος των εκπαιδευτικών και συνολικά του εργατικού και λαϊκού κινήματος», καταλήγει στην ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ