Πέμπτη 5 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΑΖΙΛΙΑ
Επιλέγοντας στρατόπεδα

ΜΠΡΑΖΙΛΙΑ.--

«Εχασα γιατί δεν κέρδισα», ήταν το σχόλιο του χαμογελαστού προέδρου, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος. Πράγματι, όλοι στο εκλογικό επιτελείο του «Λούλα» επιθυμούσαν να τελειώσουν με τις εκλογές την περασμένη Κυριακή...

Πάντως, τα ινστιτούτα δημοσκοπήσεων δίνουν προβάδισμα στον πρόεδρο ενόψει του β' γύρου: ο «Λούλα» συγκεντρώνει 52%, έναντι 48% του Σοσιαλδημοκράτη Ζεράλντο Αλκμίν. Ωστόσο, πολλά μπορούν να αλλάξουν.

Οι διαβουλεύσεις δίνουν και παίρνουν. Ηδη αρκετοί υποψήφιοι με την κεντροδεξιά έχουν ταχθεί υπέρ της υποψηφιότητας του Αλκμίν. Αναμενόμενο. Περισσότερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι θέσεις του «Μετώπου της Αριστεράς». Η υποψήφιά του για την προεδρία, Ελοΐζα Ελένα, πρώην στέλεχος του Εργατικού Κόμματος, που αποχώρησε με άλλα στελέχη «διαφωνώντας για το νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα της κυβέρνησης Λούλα», δήλωσε, σύμφωνα με την «Πρένσα Λατίνα»: «Μη μου ζητάτε να τον υποστηρίξω». Στην κοινή συνεδρίαση του Βραζιλιάνικου Κομμουνιστικού Κόμματος (PCB) και του Κόμματος των Ουμανιστών αποφασίστηκε να «μην στηριχτεί η νεοφιλελεύθερη πολιτική». Τέλος, άλλες δυνάμεις του «Μετώπου της Αριστεράς» δηλώνουν ότι θα καταψηφίσουν τον Αλκμίν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ