Πέμπτη 5 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ
Πρόωρες εκλογές καθυστερούν την έκθεση Αχτισαάρι

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.--

Τα αποτελέσματα των πιθανών πρόωρων σερβικών γενικών εκλογών θα περιμένει ο απεσταλμένος του ΟΗΕ για το Κοσσυφοπέδιο Μάρτι Αχτισαάρι, προτού υποβάλει την έκθεση με τις προτάσεις του για το τελικό καθεστώς του προτεκτοράτου. Αυτό ανακοίνωσε χτες ο ίδιος θεωρώντας ως σχεδόν βέβαιη την αναθεώρηση του χρονοδιαγράμματος που έχουν θέσει τα περισσότερα απ' τα μέλη της εξαμελούς «Ομάδας Επαφής» για καθορισμό του καθεστώτος της επαρχίας «ως το τέλος του χρόνου».

Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούσαν ότι ο Αχτισαάρι ανέβαλε τη δημοσιοποίηση της έκθεσής του (επρόκειτο να δοθεί το Νοέμβρη) επειδή χώρες, όπως οι ΗΠΑ και η Βρετανία, θεωρούν πως η πιθανή «ανεξαρτητοποίηση» του προτεκτοράτου θα προκαλέσει την άνοδο του αντιπολιτευόμενου «Σερβικού Ριζοσπαστικού Κινήματος» του Σέσελι στην εξουσία...

Το ίδιο 24ωρο στο Κοσσυφοπέδιο, οι δυνάμεις της KFOR βρήκαν και κατέσχεσαν σε δάσος 400 κιλά εκρηκτικών, ναρκών, χειροβομβίδων και πυρομαχικών. Πριν μία βδομάδα είχαν κατασχέσει τουλάχιστον έξι κιβώτια με δεκάδες ρουκέτες..


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ