Σάββατο 7 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Φαρμακερές» συμβουλές

«Μπορείτε να λειτουργήσετε ως σύμβουλοί μας» απάντησε ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος στον πρόεδρο του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ) Διονύση Φιλιώτη, που από το βήμα του Συνεδρίου του «ECONOMIST» ζήτησε οι φαρμακοβιομήχανοι να έχουν «ενεργό συμμετοχή και σύμπραξη στην καλή διαχείριση των οικονομικών των ταμείων και των νοσοκομείων, στο νοικοκύρεμα των οικονομικών και την πάταξη της διαφθοράς στο χώρο της Υγείας».

Με δεδομένο ότι πριν το αίτημα του προέδρου του ΣΦΕΕ - που κυρίως καλύπτει τις πολυεθνικές του φαρμάκου - ο υπουργός Υγείας είπε ότι τα «δημόσια συστήματα Υγείας οφείλουν πλέον να φέρουν έσοδα στην εθνική οικονομία και όχι απλώς αποτελούν μαύρες τρύπες» καταλαβαίνουμε τι σημαίνει η αποδοχή της πρότασης της διαχείρισης απ' τους φαρμακοβιομήχανους. Αυτοί ξέρουν και έσοδα να φέρουν και προπάντων να φέρνουν κέρδη. Σύμφωνα με την έρευνα της «HELLASTAT» (Γενάρης του 2006), οι πολυεθνικές του φαρμάκου στη χώρα αυξάνουν τα κέρδη τους με σταθερό ρυθμό, κατά 17,3% την εξεταζόμενη τριετία, ανερχόμενα σε 330,52 εκατ. ευρώ το 2004 και αυξημένα κατά 15,6% (μέσος όρος ανά εταιρεία) σε σχέση με το 2003!

Ηδη οι Ελληνες πολίτες πληρώνουν το 45-47% των συνολικών δαπανών για την Υγεία. Μετά την αποδοχή των... φαρμακερών συμβουλών πού θα φτάσουν;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ