Σάββατο 7 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
Επιλογές
Θέατρο: Αθήνα - Θεσσαλονίκη
«Η Πεντάμορφη και το Τέρας» στο ΚΘΒΕ
«Η Πεντάμορφη και το Τέρας» στο ΚΘΒΕ
  • Η «Μύγα Τσε - Τσε» των Ρέππα - Παπαθανασίου, μια διασκευή του έργου των Κούνεϊ - Τσάπμαν, επαναλαμβάνεται και φέτος στο θέατρο «Πειραιώς 131», με σκηνικά του Αντώνη Δαγκίλη και κοστούμια της Εβελυν Σιούπη. Παίζουν: Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Βασιλική Δέλιου, Καίτη Κωνσταντίνου, Υρώ Μανέ, Γιάννης Μάνιος, Ασπασία Μηλιαράκη, Δήμητρα Στογιάννη, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Τάσος Χαλκιάς.
  • Οι «Ιστορίες για γαμοφοβικούς» που είχαν παρουσιαστεί για λίγες παραστάσεις στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς στο «Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν», επανέρχονται στο «Υπόγειο». Κείμενα: Μαριάννα Κάλμπαρη - Βασίλης Ραΐσης. Σκηνοθεσία: Μαριάννα Κάλμπαρη. Σκηνικά - κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης. Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης. Μουσική επιμέλεια: Νέστωρ Κοψιδάς. Επιμέλεια κίνησης: Ιωάννα Πορτόλου. Παραγωγή: Θέατρο Τέχνης - Ομάδα ΣΥΝΕΝΟΧΗ. Παίζουν: Ιφιγένεια Αστεριάδη, Λεωνίδας Κακούρης, Μαριάννα Κάλμπαρη, Διαμαντής Καραναστάσης, Κατερίνα Λυπηρίδου, Νέστωρ Κοψιδάς και η μικρή Δήμητρα Μπράμη.
  • Το γνωστό παραμύθι «Η πεντάμορφη και το τέρας» ανεβαίνει, αύριο, στην Παιδική σκηνή, του ΚΘΒΕ, στο θέατρο Μονής Λαζαριστών. Τα βιβλία είναι σαν τα καράβια. Μας ταξιδεύουν σ' άλλους κόσμους - εκεί όπου κυβερνάει η καρδιά και οι νόμοι της αγάπης. Σ' αυτόν το μαγικό κόσμο θα βρεθεί και η μικρή Πεντάμορφη, που προσπαθεί να λύσει έναν γρίφο: «Σαπριγκίπ αινέι οτ Σαρέτ». Οταν θα αναγκαστεί να ζήσει σε ένα παλάτι, όπου κατοικεί ένα Τέρας κι όπου όλοι μιλούν μια άγνωστη, παράξενη γλώσσα, η Πεντάμορφη θα νιώσει την πραγματική αγάπη, θα δει με τα μάτια της καρδιάς, θα βρει τη λύση στο γρίφο που την απασχολεί και θα ζήσει ευτυχισμένη. Ενα κλασικό κι αγαπημένο παραμύθι για τη δύναμη της φιλίας και της αγάπης, που παραμένει πάντα μοντέρνο και επίκαιρο. Διασκευή - σκηνοθεσία Γλυκερία Καλαϊτζή, σκηνικά Αντώνης Δαγκλίδης, κοστούμια Ολυμπία Σιδερίδου, μουσική Δημήτρης Μαραμής. Παίζουν: Μαρίζα Τσάρη, Γιάννης Μόχλας, Βασίλης Βασιλάκης, Γιώργος Παπαδημητρίου, Αλέξανδρος Ζαφειριάδης, Καλλιόπη Σίμου, Μαρίνα Χατζηιωάννου, κ.ά.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ