Σάββατο 7 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ
Δικομματικός καυγάς κοροϊδίας!
  • Κόντρα ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για τα κονδύλια προς τους δήμους
  • Β. Νικολαΐδου: Συναγωνίζεστε για την εφαρμογή αντιλαϊκών πολιτικών

Θέατρο μιας ακόμη προεκλογικής αντιπαράθεσης εντυπώσεων, μακριά από την ουσία και τις αιτίες των προβλημάτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έγινε χτες η Βουλή όπου Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ αλληλοκατηγορήθηκαν σε συζήτηση Επερώτησης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που κατήγγειλε μεταφορά κρατικών κονδυλίων σε δημάρχους που πρόσκεινται στην κυβέρνηση.

Στην αίθουσα παραβρέθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος έκανε επίθεση στον πρωθυπουργό και υποστήριξε ότι «ο κ. Καραμανλής όταν μιλάει για δήθεν ίση αντιμετώπιση όλων των δήμων ανεξαρτήτως πολιτικής προτίμησης ή στήριξης, προφανώς εννοεί το στυγνό, σκληρό κομματισμό και την ευνοιοκρατία. Μοιράζετε το κρατικό χρήμα, τα λεφτά του ελληνικού λαού με αδιαφάνεια και τρόπο πελατειακό». Παράλληλα σημείωσε ότι υφίσταται παρέμβαση «με κάθε αθέμιτο μέσον στις τοπικές εκλογές, με εκφοβισμούς, με καθυστερήσεις οικονομικών ελέγχων που αφορούν γαλάζιους δημάρχους, με ανοχή παράνομων μεταδημοτεύσεων». Τέλος κατηγόρησε τους υπουργούς της κυβέρνησης ότι «κρύβονται και αρνούνται να δώσουν στοιχεία. Αρνούνται να καταθέσουν ως έχουν υποχρέωση έναντι του νόμου για τα κονδύλια που κατευθύνονται στους γαλάζιους δήμους».

Ανταπαντώντας, ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος μίλησε για κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ που «υπεξαίρεσαν μεταξύ 1997 και 2003 με υπογραφή κ. Κουκουλόπουλου το ποσό του 1.400.000.000 ευρώ» και για «32.000 συμβασιούχους τους οποίους εσείς διορίσατε με αναξιοκρατικές μάλιστα διαδικασίες» καταλήγοντας στο ότι «πάτε να κρύψετε ένα παρελθόν, το οποίο θα σας ακολουθεί πάντοτε, γιατί τον κομματικό νεποτισμό εσείς τον σπείρατε».

Είναι «ο ίδιος δικομματικός καυγάς. Ο ίδιος συναγωνισμός στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής», τόνισε στην παρέμβασή της για την κόντρα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, η βουλευτής του ΚΚΕ Βέρα Νικολαΐδου.

Αναφερόμενη στην Επερώτηση του ΠΑΣΟΚ, σχολίασε συγκεκριμένα παραδείγματα, σημειώνοντας: «ρωτάτε και εγκαλείτε το υπουργείο Πολιτισμού πόσα πηγαίνουν από τον κρατικό προϋπολογισμό σε "μπλε", σε "πράσινους. Οι δήμαρχοι του ΚΚΕ είναι και λίγοι, αλλά πάνω από το 1% και 2% δεν έχω δει να έχουν πάρει, όσο και να βάλουμε μέσα και το ποσοστό σε σχέση με τον πληθυσμό. Δε βλέπω, όμως, να σας απασχολεί πόσα χρήματα από το ίδιο υπουργείο πήγαν στο κεφάλαιο, γιατί πήγαν προς το κεφάλαιο με διάφορους τρόπους: με επιχορηγήσεις, με παραχώρηση υποδομών. Και δεν έχετε διαμαρτυρηθεί βέβαια, ούτε ότι από τον κρατικό προϋπολογισμό αυτό που πηγαίνει στον πολιτισμό είναι μόνο το 0,6% επί του συνόλου του». Πρόσθεσε ότι «ρωτάτε σε σχέση με τα ΚΕΠ, πόσα πήγαν για ενοίκια, πόσα για εξοπλισμούς, κτίρια κλπ. Δε σας απασχολεί το πόσοι έχουν σήμερα σταθερή και μόνιμη δουλιά; Δε σας απασχολεί πόσοι είναι ανασφάλιστοι σήμερα στα ΚΕΠ; Πόσοι δουλεύουν εθελοντικά περιμένοντας με κάποιο ρουσφέτι να βολευτούν; Γιατί μέσα σ' αυτό το περίμενε του βολέματος και στο ρουσφέτι, αυτό σας εξυπηρετεί».

Απευθυνόμενη στον υπουργό Εσωτερικών, η βουλευτής του ΚΚΕ μίλησε για το θέμα των παρακρατηθέντων κονδυλίων από τους δήμους λέγοντας ότι «τα παρακρατηθέντα δεν ξεκίνησαν από το 1997 μέχρι το 2003, όπως τα υπολογίζετε, εκτός του ότι συνεχίζονται και μέχρι σήμερα. Από το 1992 ξεκίνησε η πρώτη παρακράτηση από τη Νέα Δημοκρατία, την οποία βέβαια μετά συνέχισε το ΠΑΣΟΚ». Παράλληλα, η βουλευτής του ΚΚΕ, επισήμανε ότι το πραγματικό πρόβλημα είναι οι αντιλαϊκές πολιτικές που ασκούνται λέγοντας ότι «για εμάς ευθύνη εκτός από τις κυβερνήσεις έχουν και οι αιρετοί, δε δίνουμε συγχωροχάρτι. Και ακριβώς επειδή δεν έχουν βγει από καμία παρθενογένεση, τόσο οι υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ αλλά και του Συνασπισμού, πιστεύουμε ότι είναι πρόκληση να συνεχίζουν σήμερα να δίνουν υποσχέσεις για έργα που θα κάνουν όλη αυτήν την προεκλογική περίοδο λες και δεν είναι οι ίδιοι, είτε σαν δήμαρχοι είτε σαν στελέχη κομμάτων που έχουν κάνει και κυβέρνηση και αντιπολίτευση, που έλεγαν τα ίδια πράγματα πριν μερικά χρόνια».

Η Βέρα Νικολαΐδου κατέληξε τονίζοντας ότι οι ασκούμενες πολιτικές «έχουν καταντήσει την αυτοδιοίκηση ανώνυμη εταιρεία και πιστεύουμε ότι οι εργαζόμενοι που ζουν καθημερινά όλες τις επιπτώσεις και της γενικότερης αντιλαϊκής πολιτικής θα πρέπει να γυρίσουν την πλάτη και στους δυο, γιατί ο τόπος δεν μπορεί να έχει προοπτική».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ