Σάββατο 7 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Γερό χαστούκι στις αντιλαϊκές πολιτικές

Στους εργαζόμενους του Δήμου Πετρούπολης μίλησε χτες το πρωί η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

«Οι τοπικές εκλογές πρέπει να δώσουν ένα γερό χαστούκι στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, στην πολιτική της λιτότητας, στους μισθούς και στις συντάξεις, στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και πάνω απ' όλα πρέπει να δώσουν ένα χαστούκι σε όλους εκείνους που χρόνια τώρα λένε - και σήμερα - πως δεν αντέχει η οικονομία στη χρηματοδότηση της Παιδείας, ότι η Παιδεία πρέπει να μετατραπεί σε ένα μαγαζί επιχειρηματιών». Τα παραπάνω τόνισε η Αλ. Παπαρήγα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στους εργαζόμενους στο Δήμο Πετρούπολης, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης που έγινε χτες το πρωί.

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κάλεσε «τους εργαζόμενους που είναι αγανακτισμένοι με την πολιτική της ΝΔ, αυτούς που είναι απογοητευμένοι από την πολιτική του ΠΑΣΟΚ, να δοκιμάσουν μια άλλη λύση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Να επιστρέψουν σε δοκιμασμένες λύσεις, όπως, π.χ., εδώ στην Πετρούπολη, στην Ηλιούπολη και σε μια σειρά άλλων δήμων». «Η εγγύηση εδώ στην Πετρούπολη είναι η δοκιμασμένη λύση, η πείρα του παρελθόντος με την ιστορική διαδρομή του Ν. Παξιμαδά και της οχταετίας του Γ. Γιώγου», σημείωσε η Αλ. Παπαρήγα, και υπενθύμισε: «Την τελευταία δεκαπενταετία το ΚΚΕ και όσοι συνεργάζονται μαζί μας δοκιμαστήκαμε στα πολύ δύσκολα. Ηταν η περίοδος που έπρεπε να έχεις κότσια για να κρατήσεις και ακόμα μεγαλύτερα κότσια για να μη συμβιβαστείς. Πάνω απ' όλα όμως θέλει κότσια για να διεκδικήσεις τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων μέσα σε τόσο δύσκολο τοπίο». Και κάλεσε τους εργαζόμενους να κάνουν μια ανακεφαλαίωση για όσα έγιναν τα προηγούμενα χρόνια και να σκεφτούν με το κριτήριο του αύριο, καθώς «σήμερα δε μένει τίποτα όρθιο. Ακτές, βουνά, δάση, Υγεία, Παιδεία εμπορευματοποιούνται».

«Αυτές οι εκλογές έχουν διπλό και ενιαίο μήνυμα: Οι εργαζόμενοι πρέπει να δείξουν ότι δεν ανέχονται στην πλάτη τους άλλα μέτρα. Και να το δείξουν έμπρακτα, καταψηφίζοντας το δικομματισμό, βάζοντας φραγμούς στο αντιλαϊκό έργο που περνά μέσα από την ΤΑ», είπε η Αλ. Παπαρήγα, σημειώνοντας ότι η ΤΑ ήταν ο πρώτος χώρος όπου έγινε η πρόβα των αντιδραστικών αλλαγών στις εργασιακές σχέσεις και γενικότερα στην κοινωνική πολιτική.

«Αν οι γαλάζιοι και πράσινοι δήμαρχοι και νομάρχες μειωθούν αποφασιστικά, ο δικομματισμός δε θα συμπεριφέρεται με τον ίδιο τρόπο. Σήμερα χρειάζονται άνθρωποι με κότσια να τα βάλουν με την κεντρική εξουσία», υπογράμμισε η Αλ. Παπαρήγα.

Ταυτόχρονα, επέκρινε τη στάση του ΣΥΝ στο χώρο της ΤΑ, όπου, συνεργαζόμενος με το ΠΑΣΟΚ, απέδειξε πως «συνεργασία με μια δύναμη του δικομματισμού, του δένει τα χέρια. Κι αν θέλεις ο ίδιος να σου τα δέσουν, τότε αλυσοδένεσαι εντελώς. Ο ΣΥΝ έδεσε τα χέρια του και δεν κάνει στην ΤΑ ούτε καν την αντιπολίτευση που κάνει στο Κοινοβούλιο. Κι εκεί βεβαίως δεν είναι ουσιαστική και ολοκληρωμένη». Ενώ ο Γ. Γιώγος, υποψήφιος δήμαρχος Πετρούπολης, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Ψηφίζουμε για όλα. Για την ακρίβεια, την ανεργία, την επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα».

Απαντώντας σε ερωτήματα εργαζομένων, η Αλ. Παπαρήγα, σχετικά με την κατάσταση στην Παιδεία, είπε: «Οι αλλαγές που έγιναν όλα τα τελευταία χρόνια απ' τον κάθε υπουργό είναι ενταγμένες σ' ένα σχέδιο. Είναι τόσο δραματικές που τις φέρνουν σιγά σιγά. Για να μην καταλάβει ο κόσμος τι πρόκειται να γίνει και για να έχουν χρόνο να προετοιμάσουν την τραγωδία. Για παράδειγμα, για να περάσουν τα σχολεία στην ΤΑ, θέλει μια προετοιμασία. Να έχουν δημάρχους πλήρως υποταγμένους σε αυτή την πολιτική, εκπαιδευτικούς αποχαυνωμένους και γονείς αποβλακωμένους. Επομένως θέλουν χρόνο για να πετύχουν την αποβλάκωση. Πώς να βρούμε με τα άλλα κόμματα κοινό πλαίσιο; Αυτοί θέλουν τη μόρφωση της μαστοράντζας για τα παιδιά της εργατικής τάξης. Μπορούμε να συμφωνήσουμε; Εμείς την εργατική τάξη τη θέλουμε μορφωμένη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ