Τρίτη 10 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΑΘΗΤΕΣ
«Ερχόμαστε ξανά»!

«Δε θα περάσει το σχολείο που μας ετοιμάζουν η ΕΕ, οι βιομήχανοι, τα κόμματα που τους στηρίζουν και οι "σοφοί" με το πόρισμά τους», τονίζει το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας

Αποψη από τις περσινές κινητοποιήσεις των μαθητών
Αποψη από τις περσινές κινητοποιήσεις των μαθητών
«Ερχόμαστε ξανά! Μαζί με τους φοιτητές, τους εκπαιδευτικούς και όλο το λαό θα τους σταματήσουμε»! Η αποφασιστικότητα των μαθητών, που μπήκαν δυναμικά στον αγώνα με μαζικές συνελεύσεις και καταλήψεις των σχολείων τους, δίνει νέα δυναμική και ζωντάνια στις κινητοποιήσεις για την Παιδεία.

Και δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Από την αρχή της σχολικής χρονιάς, τα Συντονιστικά Αγώνα των Μαθητών συγκροτούνταν το ένα μετά το άλλο σε κάθε πόλη με μαζική συμμετοχή μαθητών που ήταν εκλεγμένοι πέρσι σε 15μελή και 5μελή συμβούλια, εκπροσωπώντας τα σχολεία τους. Συζητούσαν για το σχολείο που τους κοιμίζει αντί να τους εξοπλίζει, τους εξοντώνει αντί να τους μορφώνει, τους κοστίζει σε χρήμα αντί να τους πλουτίζει σε γνώσεις... κι είπαν: Δεν πάει άλλο!

Τα Μαθητικά Συντονιστικά συνεδρίασαν προχτές Κυριακή σε 19 πόλεις σε όλη τη χώρα: Αθήνα (με τη συμμετοχή 130 σχολείων), Θεσσαλονίκη (με συμμετοχή 39 σχολείων), Πειραιά (με 22 σχολεία), Πάτρα (με 18 σχολεία), Ρέθυμνο (με 8 σχολεία), Λάρισα (με 6 σχολεία), Βόλο (με 6 σχολεία), Χαλκίδα (με 6 σχολεία), Ηράκλειο, Χανιά, Δράμα, Κομοτηνή, Σέρρες, Καβάλα, Αλεξανδρούπολη, Πτολεμαΐδα, Γιάννενα, Αρτα, Κέρκυρα. Παράλληλα, είναι προγραμματισμένα μέσα στη βδομάδα να συνεδριάσουν τα συντονιστικά μαθητών σε Λαμία, Τρίκαλα και Καρδίτσα.

«Δε θα περάσει το σχολείο που μας ετοιμάζουν η ΕΕ, οι βιομήχανοι, τα κόμματα που τους στηρίζουν και οι "σοφοί" με το πόρισμά τους», δηλώνει το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας και στο πλαίσιο πάλης που μαζικά υιοθετείται από όλα τα σχολεία που μπαίνουν στο χορό των κινητοποιήσεων προτάσσει το «ΟΧΙ» των μαθητών:

-- Στο σχολείο φροντιστήριο, αλλά και στο σχολείο πρόωρης ψευτοκατάρτισης.

-- Στο νέο νόμο για τα ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ.

-- Στα διαφοροποιημένα προγράμματα και βιβλία για τα σχολεία.

-- Στην αποκέντρωση και στην αξιολόγηση σχολείων, καθηγητών και μαθητών, που θα κατηγοριοποιεί τα σχολεία μας.

-- Στις πολλαπλές εξετάσεις και στη βάση του 10.

-- Στο φάκελο του μαθητή.

-- Στους σχολικούς κανονισμούς, στους νόμους που έστειλαν χιλιάδες συμμαθητές μας στα δικαστήρια γιατί αγωνίστηκαν.

-- Στο νέο νόμο πλαίσιο για την ανώτατη εκπαίδευση.

«Θέλουμε να μάθουμε, θέλουμε να ζήσουμε» δηλώνουν οι μαθητές και διεκδικούν δημόσιο και δωρεάν σχολείο, χωρίς φροντιστήρια, ένα σχολείο κοινό για όλους τους μαθητές μέχρι τα 18 που θα μορφώνει και θα διαμορφώνει ολοκληρωμένες προσωπικότητες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ