Τρίτη 10 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
«Τιμωρήστε» τους υπεύθυνους

Τις περιοχές που επλήγησαν επισκέφτηκαν ο υποψήφιος νομάρχης της ΝΑΣ και υποψήφιοι δήμαρχοι των αγωνιστικών συνδυασμών

Ο Γ. Ζιώγας και ο Αγγ. Τζέκης στο κατεστραμμένο σπίτι του Κ. Καράκοτα
Ο Γ. Ζιώγας και ο Αγγ. Τζέκης στο κατεστραμμένο σπίτι του Κ. Καράκοτα
«Εμείς δε θα σας ξεχάσουμε μετά τις εκλογές. Θα παλέψουμε για να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα. Ομως κι εσείς δεν πρέπει να τους αφήσετε σε χλωρό κλαρί. Πρέπει να τους τιμωρήσετε, και αγωνιστικά να διεκδικήσετε ολικές αποζημιώσεις για τις ζημιές που πάθατε και μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας για να μη βρεθείτε και πάλι στην ίδια θέση». Ο Γιάννης Ζιώγας, υποψήφιος νομάρχης με τη ΝΑΣ και ο Αγγελος Τζέκης, βουλευτής του ΚΚΕ, επικεφαλής πολυμελούς κλιμακίου στελεχών του Κόμματος, της ΝΑΣ και υποψήφιων δημάρχων των αγωνιστικών συνδυασμών της περιοχής, μίλησαν ξεκάθαρα στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης που για δεύτερη μέρα χτες πάλευαν με τα νερά και τις λάσπες. Στην Απολλωνία, στη Μάδυτο, στο Μελισσουργό, όπου περιόδευσαν είδαν την καταστροφή που βρήκε το λαό.

Την ίδια ώρα που τα συνεργεία της Νομαρχίας κατέγραφαν τις ζημιές, που μηχανήματα προχωρούσαν σε διάνοιξη των χειμάρρων, οι κάτοικοι προσπαθούσαν να σώσουν ό,τι μπορούσαν μέσα από τα σπίτια τους, οι αγρότες έβλεπαν τα χωράφια και τα θερμοκήπια να πνίγονται κάτω από τόνους νερό, κτηνοτροφικές μονάδες με ζώα να έχουν εξαφανιστεί.

Η Νίκη Αθανασίου, αγανακτά με την υποκρισία των κυβερνώντων. «Μας έχουν ξεσκίσει στη φορολογία και δεν έχουν κάνει ούτε ένα έργο για να προστατευτούμε εμείς και τα σπίτια μας» λέει. Ο Κ. Καρακότας, σε απόγνωση, κι αυτός. «Πριν 6 μήνες μπήκαμε στο σπίτι. Ακόμη το ξεχρεώνουμε στην τράπεζα. Δεν ξέρουμε τι να κάνουμε» λέει και ζητάει παρέμβαση για να σταματήσουν να «τρέχουν» οι δόσεις. Από κοντά και η οικογένεια του κ. Σαρηγιαννίδη. Και το δικό τους σπίτι καταστράφηκε ολοσχερώς. Η οικογένεια Καλογήρου προσπαθεί να καθαρίσει το θερμοκήπιο. Και το «2000 πλημμυρίσαμε και ακόμη δεν πήραμε αποζημίωση. Από υποσχέσεις χορτάσαμε», καταγγέλλουν.

Από παντού φωνές αγανάκτησης, οργής, για έργα που δε γίνονται, ή για έργα που γίνονται πρόχειρα, σχεδόν πάντα προεκλογικά και τελικά καταλήγουν να δημιουργούν επιπλέον προβλήματα. Το μαρτυρούν τα γεφύρια υπό κατασκευή που κατέρρευσαν, τάφροι και χείμαρροι που για χρόνια δεν καθαρίστηκαν, και επιδείνωσαν την κατάσταση, η έλλειψη αποχετευτικού δικτύου στο Σταυρό, κλπ. Καταγγέλλουν και την «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ» που ενώ ξεχέρσωσε περιοχές, μπάζωσε ρέματα, παρεμβαίνοντας βίαια στη φύση, δεν έκανε τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα.

Ζημιές και στη Σαμοθράκη

Σοβαρά προβλήματα δημιουργήθηκαν και στη Σαμοθράκη, όπου έσπασε γέφυρα στο οδικό δίκτυο που συνδέει την Καμαριώτισσα με τα Θέρμα, ενώ διακόπηκε η υδροδότηση και η τηλεφωνική σύνδεση της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ