Τετάρτη 11 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΙΚΗ «ΣΕΪΛΟΡ»
Στα «μαλακά» οι υπεύθυνοι της τραγωδίας

Στα «μαλακά» έριξε χτες το Β' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά τους υπεύθυνους και κατηγορούμενους και για την έκρηξη στο υπό επισκευή δεξαμενόπλοιο «ΣΕΪΛΟΡ» στις 20 Οκτώβρη του 2001 στη ναυπηγοεπισκευαστική βάση Κυνοσούρας Σαλαμίνας, που είχε σαν αποτέλεσμα να καούν ζωντανοί πέντε μεταλλεργάτες.

Το δικαστήριο καταδίκασε σε 33 μήνες και 60 ημέρες φυλάκιση τον χημικό ναυτιλίας που εξέδωσε το πιστοποιητικό «γκας φρι» για να γίνουν θερμές εργασίες στη δεξαμενή, αλλά που, όπως αποδείχτηκε, δεν είχε καθαριστεί επαρκώς, με αποτέλεσμα να σημειωθεί η έκρηξη. Σε 33 μήνες και 40 ημέρες φυλάκιση καταδίκασε τους εργολάβους του συνεργείου επισκευών, τον πλοίαρχο του πλοίου, τον τεχνικό ασφαλείας, τον τεχνικό υπεύθυνο της πλοιοκτήτριας εταιρείας «Aegean Oceanic SA», και το νόμιμο εκπρόσωπό της στην Ελλάδα, και σε 33 μήνες τον αρχιμηχανικό της εταιρείας. Οι παραπάνω κατηγορούνταν για ανθρωποκτονία από αμέλεια, πρόκληση πυρκαγιάς, πρόκληση έκρηξης κλπ. Η απόφαση είναι εφέσιμη με ανασταλτικό χαρακτήρα και εξαγοράσιμη.

Αθώοι κρίθηκαν τα τέσσερα μέλη της Μεικτής Επιτροπής Ελέγχου, καθώς κατά την ακροαματική διαδικασία κατέρρευσε πλήρως το κατηγορητήριο, που ήθελε θύτες και συνδικαλιστές, που χρόνια ολόκληρα μάχονται για την προστασία της ανθρώπινης ζωής στο χώρο εργασίας, να τσουβαλιάζονται και να σέρνονται στα δικαστήρια ως συνένοχοι στα εγκλήματα των εφοπλιστών, εργολάβων και συνεργατών τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ