Σάββατο 14 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Κατάσταση τελματική...

Τα προβλήματα δεν έχουν τελειωμό στο 5ο Διαμέρισμα, παρακολουθήστε τη συνέχεια για να καταλάβετε:

Στο Αθλητικό Κέντρο 517 στον Ποδονίφτη γυμνάζεται το αθλητικό σωματείο «Τρεις αστέρες» (Κάτω Πατήσια). Ο Χαρ. Καδιγιαννόπουλος είναι έφορος του μπάσκετ. Τον ρωτήσαμε πώς πάει το σωματείο.

-- «Εχουμε προβλήματα. Δεν υπάρχουν οργανωμένοι χώροι άθλησης. Υπάρχει ένα ανοιχτό γήπεδο στον Ποδονίφτη, στο ρέμα. Επανειλημμένα έχουμε ζητήσει από τον Αθλ. Οργανισμό του Δήμου να γίνει μια συντήρηση του γηπέδου. Κανένα ενδιαφέρον. Γυμνάζονται πάνω από 60 μικρά παιδιά, της γειτονιάς, όταν βρέχει γίνεται χαμός»...

-- Εσείς αντικαθιστάτε τα σχολεία...

-- «Οχι μόνο τα σχολεία, αλλά και τους γονείς»...

-- Δηλαδή, αν εσείς είστε καλοί άνθρωποι κάτι θα πάρουν τα παιδιά, ειδάλλως...

-- «Μην το συζητάτε. Το ζήτημα είναι σε τι ανθρώπους θα πέσουν. Ολα είναι στον αέρα».

-- Η ανδρική σας ομάδα παίζει στο κλειστό της Γκράβας;

-- «Εδώ κάνουμε δυο προπονήσεις την εβδομάδα. Είναι λίγες, αλλά τι άλλο μπορείς να κάνεις; 12 ομάδες γυμνάζονται εδώ μέσα. Το γήπεδο έχει τα χάλια του. Οι μπασκέτες έχουν γείρει. Ο πίνακας αποτελεσμάτων είναι χαλασμένος. Το νερό πριν λίγες μέρες ήταν παγωμένο, τα παιδιά δεν έκαναν μπάνιο, λόγω των εκλογών ζέσταναν το νερό, μετά τις εκλογές τι θα γίνει; Τι άλλο να πω;

-- Τι προϋπολογισμό έχετε;

-- «20.000 ευρώ και η πολιτεία μας δίνει 2.500 ευρώ το χρόνο, και αν τα πάρουμε. Ολα από την τσέπη μας. Εχουμε και σκάκι στη Β' Εθνική. Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός έχει τελειώσει. Δεν τον θέλει η πολιτεία. Τα χρήματα τα δίνουν στον επαγγελματικό αθλητισμό».

* * *

Στο Αθλητικό Κέντρο 536 την πλατεία Λαμπρινής γυμνάζεται ο ΓΣ Πατησίων. Εφορος του μπάσκετ είναι ο Αριστομένης Στρατηγόπουλος...

-- Πώς πάει η ομάδα;

-- «Ασχολούμαι 25 χρόνια με το άθλημα. Οι περισσότεροι χώροι άθλησης του Δήμου βρίσκονται σε άθλια κατάσταση. Εμείς εδώ με προσωπική δουλιά μαζί με τον φύλακα κάνουμε ό,τι μπορούμε. Το δάπεδο έχει σοβαρά προβλήματα, όταν βρέχει σταματάνε τα πάντα. Η παιδική χαρά μάς έφερε προβλήματα. Τα παιδιά πετάνε χώματα, ο αέρας όταν φυσάει φέρνει σκόνη στο δάπεδο του γηπέδου και τα παιδιά που παίζουν γλιστράνε, έχουμε τραυματισμούς. Η ανδρική ομάδα γυμνάζεται στο κλειστό της Γκράβας με τα γνωστά προβλήματα».

-- Εχετε ακαδημίες;

-- «Βέβαια. Πάνω από 100 παιδιά που γυμνάζονται εδώ στο ανοιχτό, με τα προβλήματα που είπα παραπάνω».

-- Πώς βλέπετε τα μικρά σωματεία;

-- «Τι να πω; Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός έχει τελειώσει. Σήμερα τα σχολεία παίζουν το ρόλο του σχολείου. Οι παράγοντες δεν είναι όλοι καλοί και τα παιδιά ανάλογα μαθαίνουν. Δεν υπάρχει καμιά φροντίδα, από πουθενά. Το κράτος είναι απόν, π.χ. ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου θα μπορούσε να έχει μια πιο σωστή οργάνωση, μια καλύτερη προσφορά, αδιαφορούν, δεν τους νοιάζει».

-- Τι άλλα αθλήματα έχετε;

-- «Εχουμε και ποδόσφαιρο. Γυμνάζονται στο γήπεδο του Γαλατσίου, εκεί δίνουμε και τους αγώνες μας. Εχουμε πάνω από 200 παιδιά. Γυμναζόμαστε αργά το βράδυ γιατί δεν υπάρχουν ώρες».

-- Ποιος είναι ο προϋπολογισμός σας;

-- «Για το μπάσκετ 15.000 ευρώ, για το ποδόσφαιρο 40.000 ευρώ και η πολιτεία μας δίνει 900 ευρώ για το μπάσκετ το χρόνο και 1.500 ευρώ για το ποδόσφαιρο... Ολα μπαίνουν από τις τσέπες μας και τις ακαδημίες μας».

-- Δε σας βλέπω αισιόδοξο;

-- «Οχι. Γιατί να είμαι; Δε βλέπω από πουθενά να γίνεται κάτι σωστό. Τα ερασιτεχνικά σωματεία έχουν κουραστεί, στηρίζονται σε ένα - δυο ανθρώπους. Τα πράγματα συνεχώς χειροτερεύουν. Πρέπει ακόμα να πω ότι τα παιδιά που γυμνάζονται στα γήπεδα 5Χ5 έχουν σοβαρούς και συχνούς τραυματισμούς».

* * *

Στο 515 Αθλητικό Κέντρο στη Λαμπρινή γυμνάζεται (μπάσκετ) ο Αθλ. Πολιτιστικός Σύλλογος «Οιωνός», εκεί κουβεντιάσαμε με τον Αϊδώνη Χαλιάσο, έφορο του αθλητικού τμήματος.

-- Πόσα χρόνια υπάρχει το σωματείο;

-- «8 χρόνια. Είναι το μοναδικό πολιτιστικό σωματείο στο Ε' Διαμέρισμα».

-- Τι σας έχει προσφέρει η πολιτεία μέχρι σήμερα σ' αυτή την προσπάθεια;

-- «Η ΓΓΑ μας χρωστάει 6.000 ευρώ. Μας έστειλαν κάτι χαρτιά να συμπληρώσουμε επί Λιάνη για 3.000 ευρώ, ζητώντας μας δικαιολογητικά από ΙΚΑ - Εφορία κλπ. Τους τα πήγαμε, κόψαμε και μια απόδειξη από το μπλοκ εισπράξεων... Τα χρήματα αυτά δε μας δόθηκαν ποτέ, με αποτέλεσμα να είμαστε εκτεθειμένοι αν έρθουν να μας κάνουν έλεγχο. Για δε τα υπόλοιπα 2.000 ευρώ, πάλι επί Λιάνη, και τα 1.000 ευρώ επί Ορφανού, δεν έχουμε πάρει ούτε ένα ευρώ. Αυτή είναι η κατάσταση, μας κοροϊδεύουν!».

-- Από το Δήμο;

-- «Πριν 6 χρόνια πήραμε 300 χιλ. δραχμές. Επί Μπακογιάννη μάθαμε ότι οι επιχορηγήσεις σταματάνε. Ομως επίσης μάθαμε ότι επιλεκτικά ο Δήμος έδινε χρήματα»...

-- Πόσα παιδιά γυμνάζονται;

-- «Εχουμε γύρω στα 70 παιδιά. Παίδες, εφήβους, άνδρες. Ολοι γυμναζόμαστε εδώ, στο ανοιχτό. Θα έπρεπε το κάθε διαμέρισμα να έχει το δικό του κλειστό γυμναστήριο. Αυτά τα χάλια του Δήμου της Αθήνας δεν υπάρχουν αλλού. Δεν καταλαβαίνουν ότι εδώ γυμνάζονται μικρά παιδιά. Από τα μικρά σωματεία θα βγουν τα ταλέντα. Αντί τα χρήματα να δίνονται για τις ανάγκες του μικρού σωματείου, δίνονται στη Σούπερ Λίγκα».

-- Εάν όλα τα σωματεία του Ε' Διαμερίσματος δε μαζευτείτε να διεκδικήσετε από κοινού το δικαίωμα στην άθληση, μην περιμένετε τίποτα...

-- «Μα καλά, ο κόσμος είναι τυφλός; Οι γονείς που φέρνουν τα παιδιά τους, που ζουν κάθε μέρα τα προβλήματα, δεν καταλαβαίνουν»;..

-- Γι' αυτό πρέπει να κινητοποιηθείτε. Τίποτα δε χαρίζεται, χρειάζεται αγώνας...

-- «Πρέπει ακόμα να σας πω ότι μόνο ο Σπύρος Χαλβατζής έχει έρθει στη γειτονιά μας και μιλήσαμε»...


Ν. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ