Σάββατο 14 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
Ανακοίνωση στήριξης των δημοτικών αγωνιστικών συνδυασμών

Ανακοίνωση που υπογράφουν πολιτικά και συνδικαλιστικά στελέχη του ευρύτερου προοδευτικού χώρου, μετά απο πρωτοβουλία του ΔΗΚΚΙ, και με την οποία στηρίζουν τα δημοτικά ψηφοδέλτια αγωνιστικής συνεργασίας που στηρίζονται από το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, την Κομμουνιστική Ανανέωση και την Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών, έφτασε χτες στον «Ρ» από το Γραφείο Τύπου του ΔΗΚΚΙ.

Το κείμενο με τίτλο: «Να δοθεί ένα ισχυρό χτύπημα στο Νεοταξικό - Νεοφιλελεύθερο δικομματισμό, να ενισχυθεί η Προοπτική του Μετώπου», έχει ως εξής:

«Οι τοπικές εκλογές από τη φύση τους αλλά και από την ίδια την πολιτική συγκυρία αποκτούν ιδιαίτερη πολιτική σημασία. Ο νεοταξικός - νεοφιλελεύθερος δικομματισμός προσπαθεί να αποπροσανατολίσει το λαό πως πρόκειται δήθεν για πολιτική σύγκρουση μεταξύ προσώπων και δήθεν στενή υπόθεση των "τοπικών κοινωνιών", ενώ ταυτόχρονα σχεδιάζει να αξιοποιήσει το εκλογικό αποτέλεσμα ώστε από την επομένη των εκλογών να προχωρήσει σε νέα μέτρα κατά των λαϊκών εισοδημάτων, και φυσικά σε νέες καίριες υποχωρήσεις σε βάρος της εθνικής ανεξαρτησίας της χώρας μας.

Πιστεύουμε πως σε αυτές τις εκλογές οι δυνάμεις της συνεπούς αριστεράς, καθώς και οι δυνάμεις του ριζοσπαστικού και του δημοκρατικού πατριωτικού χώρου, πρέπει να σταθούν στα ίδια μετερίζια, για να συμβάλουν ακόμη περισσότερο στο χτύπημα της νεοταξικής επέλασης και στην ανόρθωση της ελπίδας και της προοπτικής του Μετώπου.

Η αποφασιστική ενίσχυση των δημοτικών ψηφοδελτίων Πολιτικής Συνεργασίας που στηρίζονται από το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, την Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών και την Κομμουνιστική Ανανέωση σε όλους τους μεγάλους δήμους της χώρας μπορεί να αποτελέσει μια αφετηρία νικηφόρας αντίστασης και αντεπίθεσης.

Οι υπογράφοντες

Βασιλάκης Εμμανουήλ συνδικαλιστής ΟΤΟΕ, Δεληνταδάκης Μπάμπης περιοδικό «ΑΡΔΗΝ», Καραγιαννόπουλος Σταμάτης Εκδότης περιοδικού «Μαρξιστική Φωνή», Κάρκαρη Ειρήνη συνδικαλίστρια - εργάτρια, Κρητικός Ευάγγελος πρόεδρος Ομοσπονδίας Δανειοληπτών, Λαζάρου Απόστολος Λυκειάρχης, Μαρκάκης πρ. πρόεδρος εργαζομένων Ιονικής, Μουζάκης Μάρκος δημοσιογράφος, Ξυδάς Αρης πανεπιστημιακός, Παπανικολάου Θύμιος εκδότης περιοδικού ΡΕΣΑΛΤΟ, Σάμπαλης Ανδρέας επίτιμος Αντιπρόεδρος Ελλήνων Λογοτεχνών, Σουλιώτης Δημήτρης πρώην μέλος ΚΕ Συνασπισμού, Τζουμανίκα Χρυσούλα πρώην μέλος ΔΣ ΠΟΕΔΗΝ, Τουπανίδης Παύλος μέλος ΔΣ ΟΣΠΑ, Τρυφιάτης Δημήτρης καθηγητής Φιλοσοφίας, Τσουλουχόπουλος Σταμάτης πρ. Νομάρχης, Τσώλης Αλέξης πρώην Πρόεδρος ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, Ψαρράς Στρατής Αρχιπλοίαρχος ΠΝ ε.α.»


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ