Δευτέρα 16 Οχτώβρη 2006 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Εμμεση αναφορά για πρόωρες βουλευτικές εκλογές

Οξύνοντας τη δικομματική πόλωση και επιχειρώντας να εμφανίσει τα χτεσινά αποτελέσματα των εκλογών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σαν «αλλαγή του πολιτικού σκηνικού της χώρας», ο Γ. Παπανδρέου με έμμεσες αναφορές ζήτησε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, χρησιμοποιώντας σαν «σημαία» την επικράτηση της Φ. Γεννηματά στην υπερνομαρχία Αθήνας - Πειραιά και του Π. Φασούλα στον Πειραιά, υποστήριξε ότι το μήνυμα των εκλογών «είναι σαφές και δυνατό». Χωρίς το ΠΑΣΟΚ να έχει εξασφαλίσει από την πρώτη Κυριακή πάνω από 25 Νομαρχίες που είχε θέσει σαν στόχο η «Χαριλάου Τρικούπη», ο Γ. Παπανδρέου περιορίστηκε να δηλώσει ότι νιώθει «περήφανος για τη μάχη που έδωσαν τα στελέχη» του ΠΑΣΟΚ. «Δώσαμε μάχη ήθους και αξιών», υποστήριξε ο Γ. Παπανδρέου.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δίνοντας τροφή στη συνέχιση του προεκλογικού κλίματος της ανούσιας αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση ανέφερε ότι η «ΝΔ και ο κ. Καραμανλής, συνεχίζουν να κρύβονται» και «κάνουν πως δεν ακούνε». Βέβαια ο ίδιος, δεν παρέλειψε να ασχοληθεί και με τη «σκανδαλολογία», αναφέροντας ότι η κυβέρνηση κρύβει ότι «εξυπηρετεί πελατειακά συμφέροντα και αγνοεί το δημόσιο συμφέρον».

Ο Γ. Παπανδρέου μίλησε για «μεγαλόστομες διακηρύξεις» από τον πρωθυπουργό που πίσω από αυτές «κρύβεται» ότι η κυβέρνηση «ζητά θυσίες από τον ελληνικό λαό, ενώ δίνει προνόμια στους "ημέτερους" και τους ισχυρούς». Μια πολιτική που φυσικά ακολούθησαν και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και σήμερα συνεχίζει και η ΝΔ, με τους ρόλους των εκπροσώπου του δικομματισμού απλά να έχουν αντιστραφεί στην άσκηση... κριτικής.

Ο Γ. Παπανδρέου σχολίασε και τη δημοσκόπηση της «Κάπα Research» που εμφάνισε το ΠΑΣΟΚ να υπολείπεται 2,3% της κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι η ΝΔ «κρύβεται πίσω από αμφίβολες δημοσκοπήσεις». Ο «κατήφορος της ΝΔ δε θα παρασύρει την Ελλάδα», ανέφερε ο Γ. Παπανδρέου και μοιράζοντας αόριστες υποσχέσεις ισχυρίστηκε ότι «το ΠΑΣΟΚ, ανανεώνει την πολιτική ζωή της χώρας και συνεχίζει τον αγώνα για μια δίκαιη κοινωνία».

Εξάλλου, η γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μ. Ξενογιαννακοπούλου μίλησε «για ανατροπή του πολιτικού σκηνικού» και προσέθεσε «πως μόλις ολοκληρωθούν τα αποτελέσματα θα αλλάξει ο πολιτικός χάρτης».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προσπαθεί να πείσει πως είναι λιγότερο «ανάλγητο» (2007-08-21 00:00:00.0)
Προσπαθεί να προλάβει νέες εσωκομματικές προστριβές (2006-11-29 00:00:00.0)
Υψηλοί τόνοι στο θέατρο σκιών (2006-09-05 00:00:00.0)
Πολώνουν για να «αρπάξουν» την ψήφο (2004-02-25 00:00:00.0)
Η «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ» ΤΩΝ ΓΚΑΛΟΠ (2004-02-18 00:00:00.0)
Δημοσκοπήσεων συνέχεια... (2004-01-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ