Τρίτη 17 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Με αισιοδοξία στη μάχη του β΄ γύρου σε Καρδίτσα, Τύρναβο, Κοιλάδα

Από τον α΄ γύρο εκλέχτηκαν δήμαρχοι υποστηριζόμενοι από την αγωνιστική συνεργασία στους δήμους Μητρόπολης Καρδίτσας και Αιθηκών Τρικάλων

Ο Χρήστος Τέγος υποψήφιος δήμαρχος Καρδίτσας
Ο Χρήστος Τέγος υποψήφιος δήμαρχος Καρδίτσας
Με αισιοδοξία ρίχνονται στη μάχη για την τελική νίκη, οι αγωνιστικοί συνδυασμοί που στηρίζει το ΚΚΕ και άλλες ριζοσπαστικές δυνάμεις και «πέρασαν» στο β΄ γύρο των δημοτικών εκλογών. Ο χαρακτήρας της μάχης ίδιος μ' αυτόν που δόθηκε στον α' γύρο, στον οποίο προβλήθηκε ο αγωνιστικός προσανατολισμός των αγωνιστικών ψηφοδελτίων, η αγωνιστική αντίσταση στην αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που διαχειρίζονται μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι «τοπικοί άρχοντες» που εκλέγονται με την υποστήριξη των κομμάτων του δικομματισμού.

Στο δήμο Καρδίτσας ο αγωνιστικός συνδυασμός «Νέα Καρδίτσα», με υποψήφιο δήμαρχο τον κομμουνιστή Χρήστο Τέγο, ο οποίος στον α΄ γύρο συγκέντρωσε ποσοστό 38,4% έχει αντίπαλο το συνδυασμό του υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ Δομ. Βερίλη, που συγκέντρωσε ποσοστό 28,8%. Η μάχη της Καρδίτσας έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς από την έκβασή της εξαρτάται αν οι Καρδιτσιώτες θα συνεχίσουν να έχουν μια Δημοτική Αρχή που μάχεται καθημερινά κατά της αντιλαϊκής πολιτικής και για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων ή αν ο δήμος Καρδίτσας πέσει στα χέρια του δικομματισμού και μιας Δημοτικής Αρχής που θα διαχειρίζεται την αντιλαϊκή πολιτική.

Μεγάλη σημασία έχει η έκβαση της μάχης και στον Τύρναβο, όπου ο αγωνιστικός συνδυασμός της «Αγωνιστικής Δημοτικής Συνεργασίας» με υποψήφιο τον Χρ. Κιτσίδη, που συγκέντρωσε στον α΄ γύρο το 33,5% «συγκρούεται» με το συνδυασμό του δημάρχου της ΝΔ Θ. Νασίκα, που συγκέντρωσε το 40,20%. Γιατί ο λαός του Τυρνάβου χρειάζεται ν' απαλλαγεί από μια Δημοτική Αρχή που στα τέσσερα χρόνια της θητείας του, ενήργησε σαν εντολοδόχος της κυβέρνησης σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων.

Ο Χρήστος Κιτσίδης, υποψήφιος δήμαρχος Τυρνάβου
Ο Χρήστος Κιτσίδης, υποψήφιος δήμαρχος Τυρνάβου
Στο β΄ γύρο των εκλογών «πέρασε» και ο Θ. Μάρδας, νυν και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Κοιλάδας, στο νομό Λάρισας με την «Ανεξάρτητη Τοπική Αυτοδιοίκηση» και στον α΄ γύρο έλαβε 32,5%. Αντίπαλός του θα είναι ο Χρ. Παπακρίβος, που στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ και έλαβε 40,7%.

Από τον α΄ γύρο των εκλογών εκλέχτηκαν δήμαρχοι οι υποστηριζόμενοι από την αγωνιστική συνεργασία, Γ. Γιοβάνης, επικεφαλής της «Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης» στο δήμο Μητρόπολης Καρδίτσας με ποσοστό 49,37% και ο Κ. Μπατατόλης επικεφαλής της παράταξης «Ανάπτυξη με όραμα» στο δήμο Αιθηκών Τρικάλων με 54,30%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ